În plus, ghidul permite înscrierea directă a arădenilor la cursurile de prim ajutor organizate de filiala judeţeană de Crucea Roşie.
Aplicaţia de prim ajutor are o interfaţă practică şi un meniu care oferă posibilitatea navigării uşoare şi rapide. Cele două secţiuni disponibile „Învaţă” şi „Urgenţe” ghidează utilizatorii către tipul de conţinut solicitat: informaţie care ajută în identificarea problemei, respectiv informaţie ce explică modul de acţiune odată ce problema a fost identificată.
„Învaţă”
Secţiunea „Învaţă” prezintă diverse situaţii care necesită o intervenţie de prim ajutor. Pentru fiecare dintre acestea, aplicaţia contribuie la înţelegerea şi recunoaşterea problemei, iar instrucţiunile explică modul de acţiune. De asemenea, este disponibilă „secţiunea de studiu” despre cei patru paşi esenţiali în acordarea primului ajutor, precum şi opţiunea de apelare la numărul de urgenţă 112 însoţită de indicaţii despre informaţiile esenţiale care trebuie oferite îm momentul solicitării ajutorului medical specializat.
„Urgenţe”
Secţiunea „Urgenţe” este poate cea mai importantă, aceasta cuprinzând cele mai frecvente posibilele cazuri de accidente şi instrucţiuni pas cu pas menite să ajute efectiv în momentul în care salvatorul oferă primul ajutor într-o situaţie de criză. De asemenea, serviciul de urgenţă 112 poate fi apelat direct din această secţiune.
Demonstraţii şi popularizare
Filiala judeţeană de Cruce Roşie Arad se va implica în acest proiect naţional, în perioada martie-aprilie prin demonstraţii de prim ajutor, prin popularizarea aplicaţiei în şcoli, institutii, centre comerciale. „Acest proiect este de un real folos în acordarea primului ajutor în caz de accidente rutiere, stradale sau petrecute acasă” – spune Iudita Cuvineanu, director al Crucii Roşii Arad.
Prietenul” i-a furat telefonul mobil
Citiți principiile noastre de moderare aici!