SÂNTANA. Liceul Tehnologic „Stefan Hell” Sântana, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Arad, a organizat Conferința europeană VET „Practice and succeed” pe 27 septembrie, în format online, desfășurată în limba engleză. „Conferința a oferă oportunitatea de a disemina și împărtăși experiențe de predare și învățare și bune practici pentru formare de abilități și competențe, precum și de a deschide noi colaborări prin proiecte de mobilitate. A fost o întâlnire la care au participat și antreprenori, reprezentanți ai pieței muncii, cu diferite perspective și abordări despre competențele secolului 21, așa încât elevii – viitori angajați și cadrele didactice să conștientizeze importanța învățării pe tot parcursul vieții și rolul important jucat de proiectele europene”, spun organizatorii.
Au fost abordate teme precum „Importanța formării profesionale și a învățământului tehnologic pentru economie accentuată” (Marzena Beata Oltean, din partea VET Center România), „Nevoia de adaptare și transformare a școlii (ilustrată de reprezentanta Cultural Mobility, Malaga, Spania precum și de Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului Arad, prin profesorul Both Ioan), sau „Dezvoltarea gândirii critice și a creativității” (Herculano Andrade, reprezentantul Mobility Friends, Portugalia).
Totodată, s-a discutat despre dezvoltarea sustenabilă a unui liceu tehnologic prin implementarea proiectelor europene, evocată prin lucrarea Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” Arad, reprezentat de prof. Marilena Anca Lupei, dar și despre profilul angajatului din perspectiva pieței muncii, despre care au vorbit cei de la M.E.P. Eurorojects Granada, din Spania.
Liceul Tehnologic „Stefan Hell” Sântana a diseminat experiența acumulată în învățarea modulară, în cadrul mobilității realizate în acest an pentru 28 elevi, care au făcut practica de specialitate la firme din Granada. Inspectoratul Școlar Județean Arad a fost reprezentat de inspector școlar proiecte educaționale, Adina Avacovici, care a deschis lucrările conferinței și a susținut organizarea ei.
„A fost prima ediție a acestei conferințe, cu reprezentanți din peste 20 organizații, urmând ca ea să continue pe perioada acreditării Erasmus+, adică 2021-2027, pentru a oferi exemple interesante de bune practici din proiecte Erasmus+ a căror experiență de învățare merită și trebuie să fie împărtășită”, menționează Ana Höniges, Coordonator acreditare Erasmus+ și director adjunct al liceului din Sântana.
Citiți principiile noastre de moderare aici!