Arad. Ai venit la pădure, la aer curat. Ți-ai făcut grătar și ai mâncat bine, te-ai distrat cu familia sau cu prietenii. Ai plecat, însă, și ți-ai lăsat gunoiul în pădure. Oare cine îl strânge după tine? Momentan, angajații Parcului Natural „Lunca Mureșului” Arad. Prima zi propice pentru grătar din acest an a fost duminică, 17 martie. Din păcate, cei care s-au distrat la unul din grătarele montate în jurul Centrului de Vizitare din Pădurea Ceala au uitat să facă curat. Și-au lăsat toată mizeria acolo unde s-au distrat. Vorbim de un loc special amenajat pentru grătar, cu mese și bănci. Oare în pădure cum o să fie?
Fără taxe la aer curat
„Ținem să le reamintim turiștilor că administrația ariei protejate încearcă să le ofere acestora posibilitatea petrecerii timpului liber în natură în condiții cât mai plăcute și fără să solicite taxe. Acestea se pot realiza doar cu înțelegerea și sprijinul oamenilor care vin în aceste locuri pentru a se delecta și care apreciază natura în adevăratul sens al cuvântului. Problema deșeurilor este una delicată, deoarece eliminarea acestora presupune costuri semnificative și de aceea recurgem la rugămintea către cei care ne vizitează să ducă gunoaiele generate în locurile special amenajate. De asemenea, în colaborare cu instituțiile statului, în urma protocoalelor încheiate, vom desfășura în permanență acțiuni de conștientizare, control și sancționare a persoanelor care desfășoară activități ilegale în interiorul ariei protejate”, a declarat pentru Jurnal arădean/Aradon, Fulviu Moga, directorul Parcului Natural „Lunca Mureșului” Arad.
ATV-urile nu au ce căuta în pădure!
O altă problemă, ne mai spune directorul parcului, ar fi că foarte mulți arădeni vin în pădure cu ATV-urile. Este interzis, iar dacă vor fi prinși vor fi amendați. „Aș dori să reamintesc faptul că accesul cu ATV-uri și motociclete de teren accidentat în interiorul Parcului Natural «Lunca Mureșului» este interzis și se sancționează cu amendă. Așadar haideți să ne bucurăm de natură prin practicarea unui turism ecologic și prin respectarea ariei naturale protejată!”, a completat Fulviu Moga.
Citiți principiile noastre de moderare aici!