ARAD. Vineri, primarul Călin Bibarț a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat că a găsit soluția la problema cu care se confruntă Colegiul Național “Preparandia-Dimitrie Țichindeal”, respectiv lipsa spațiilor necesare desfășurării orelor de curs. După discuțiile avute cu directorul Liceului Tehnologic “Aurel Vlaicu”, Emanuela Leahu şi directorul Colegiului Pedagogic, Sorin Haiduc, primarul a propus ca o parte din clasele Colegiului Pedagogic să fie mutate în clădirea de pe strada Mihai Eminescu care s-a eliberat odată cu încheierea lucrărilor de reabilitare a Colegiului Elena Ghiba Birta. În acest fel elevii de la “Peda” nu vor fi nevoiți să meargă la cursuri după-amiaza.
“Lipsa de spații adecvate pentru numărul în creştere al elevilor ne determină să găsim soluții alternative astfel încât performanța copiilor, programul lor, al părinților şi al dascălilor să nu aibă de suferit. Cu sprijinul Liceului Tehnologic “Aurel Vlaicu” am reuşit să menținem o oarecare normalitate pentru elevii de la Pedagogic. Am propus încă din primăvară ca pentru o perioadă de timp, Colegiul Pedagogic să-și ocupe spațiile închiriate pe strada “Mihai Eminescu”, spații de învățământ unde și-au desfășurat activitatea până acum copiii de la Colegiul “Elena Ghiba Birta”. În actualele spații ale Liceului “Aurel Vlaicu” își desfășoară acum activitatea Liceul Penticostal, ei urmând să se mute într-un viitor apropiat în spațiul de pe strada Labirint, în momentul în care Poliția se va muta în sediul Inspectoratului care în prezent este în renovare. Atunci se vor elibera spații în incinta Liceului “Aurel Vlaicu” care vor putea fi ocupate de către clasele Colegiului Pedagogic. Am încrederea că în acest fel toată lumea va fi mulțumită. Suplimentar, ne propunem o serie de investiții în laboratoarele Liceului Tehnologic “Aurel Vlaicu”, astfel încât să fie aduse la un standard de secol XXI”. a declarat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.
Trimite articolul
XÎntrebare: dacă elevii de la Ghiba Birta au revenit la sediu de la începutul anului școlar de ce a fost nevoie ca o parte a elevilor de la Peda să meargă la școală după-masă? Adică altfel spus, aceasta problema nu putea fi rezolvată începând cu 11 septembrie?
Sau , urmând an electoral, unii creează crize și tot ei le rezolva?
Termene exacte ? Nu de altceva, dar in articol, nu sunt mentionate
Primaria e o proastă! Vlaicu era peste drum de Peda, nu era mai normal sa lasi Peda la Vlaicu ? Sunt profesori care vor fugi de pe Dragalina pe Eminescu sa predea si acolo.. parinti care au copii ce vor invata in ambele sedii..
Cei de la Baptist puteau ramane pe Eminescu linistiti.
Dar ..e România, parca a tunat si a adunat decidenții cu creierii imprastiati.
E unul din criteriile de angajare, ai capacitatea de a complica lucrurile.. esti pt Administrati locala!!
Si mai ceva, peticeala asta cu sedii provizorii, pai tu , Colegiu cu prestanta, perla invaramantului aradean, te muti ca țiganu prin tot orasu..ai deficit de sali..fa-ti un corp de cladire..! Cauta solutii
-
Cine să facă un corp de clădire, îmi vine sa rad? Profesorii sunt obișnuiți cu alergatul, anul trecut la Baza Constructorul, anul asta pe Eminescu. La anul, zice-se, că doar vor trece drumul. Rămâne de văzut!
-
Ai perfecta dreptate!
Oare scolile de cartier nu sunt luate in considerare? ca ca chesa tre sa ajunga sa fie favorizat?