ARAD. Gata cu sluţirea faţadelor clădirilor aflate în zona protejată. Primăria Municipiului Arad anunţă că va fi supusă votului consilierilor locali un proiect de hotărâre care vizează interdicţia proprietarilor de a mai monta astfel de aparate pe faţadele exterioare. Mai mult, clădirile pe care sunt deja montate aceste aparate vor trebui „curăţate”. „Noul regulament va interzice amplasarea aparatelor de aer condiționat pe fațadele imobilelor aflate la aliniament în zona construcțiilor protejate, în schimb permite montarea acestora pe fațadele dinspre curțile interioare ale clădirilor. Mai mult decât atât, în termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a hotărârii, proprietarii sau, după caz, administratorii clădirilor din zona protejată a municipiului vor avea obligația să demonteze instalațiile de climatizare existente pe fațade”, se arată într-o comunicare a Primăriei Arad. Cei care vor ignora viitoarea hotărâre a CLM vor risca amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei. Potrivit reprezentanţilor Municipalităţii, hotărârea privind aparatele de aer condiţionat va fi supusă votului aleşilor locali în data de 23 octombrie.
Zona vizată
Potrivit Primăriei Arad, limita Zonei de construcții protejate se descrie astfel: de la culeea nord a podului Traian spre vest, pe malul nord al râului Mureş până în spatele proprietăţilor aferente frontului estic al Căii Andrei Şaguna, traversând strada Mărăşeşti – strada Octavian Goga – strada Elena Ghiba Birta – strada Iustin Marşieu – strada Andrei Mureşanu (excluzând zonele ocupate de locuinţe colective), la nord incluzând frontul proprietăţilor aferente străzii Andrei Mureşanu şi cele aferente frontului vestic al Bulevardului Revoluţiei, traversează strada Corneliu Coposu şi cuprinde lacul, imobilul Liceului Sabin Drăgoi, Palatul CFR şi se întoarce spre Calea Iuliu Maniu, prin spatele proprietăţilor aferente frontului estic al Bulevardului Revoluţiei şi traversează strada Alecu Russo – strada Carol Davilla, înglobând proprietăţile aferente ale frontului nordic şi vestic al străzii I.C. Brătianu. La est continuă incluzând digul, de-a lungul albiei majore a Râului Mureş (care înconjoară Cetatea Aradului) în amonte, până la podul Cetăţii, înglobează proprietăţi de pe strada Radu de la Afumaţi, pînă la colţul străzii Cezar şi traversează strada Infanteriei, râul Mureş în drept cu strada Zdrenjanin şi preia digul aferent Splaiului Toth Şandor, până la culeea nord a podului Traian. În sud cuprinde podul Traian şi frontul de proprietăţi aferente Căii Timişorii (şi cel al străzii Castanilor) până la intersecţia cu strada Ady Endre şi proprietatea Calea Timişorii nr.115.
Trimite articolul
XAtentie! Inainte sa va demontati aparatele de aer conditionat, aveti in vedere ca freonul din traseul frigorific se poate recupera in unitatea exterioara inainte sa desfaceti tevile! Multi meseriasi prefera sa lase freonul afara si sa incarce din nou, pentru a vinde si freon pe langa manopera. La fel si daca in loc de mutarea aparatului preferati sa schimbati aparatul cu unul nou, nu risipiti freonul si recuperati-l in unitatea exterioara, daca vindeti aparatul vechi mai departe, in functie de lungimea traseului urmatorul proprietar posibil sa nici nu mai aibe nevoie de incarcare cu freon nou. Desigur si aici sunt mai multe variabile, tipul de refrigerant, vechimea si calitatea uleiului din compresor, vechimea climei, etc.
-
@Ion
Si cine crezi ca va face aceasta recuperare de freon ? Crezi ca o vor face proprietari? Tot un meserias o va face, problema este daca va vrea sau daca stie aceasta metoda de recuperare a freonului in compresorul aflat in exterior. Exista bine inteles dispozitiv special de recuparare a freonului. Trebuia sa explicati tuturor metoda de recuperare a freonului, nu este inginerie moleculara. Se inchide din imbus robinetul de la teava mica, cand aparatul este oprit, se porneste climatizorul pe modul racire, se lasa 5 minute in functiune dupa care se inchide si robinetul de la teava mai mare si imediat se opreste din telecomanda functionarea aparatului, aceasta este procedura.
strada ZDRENJANIN !!!!!!!
Invata sa scrii corect numele strazilor , respectiv a orasului de unde a primit starada numele.
Palatul CFR este varful de iceberg al Zonei Protejate! Ar trebui pus pe stema orasului.
-
In sfarsit se întâmplă ceva logic si de bun simț in orasul nostru. Oare daca am scapa de gasca lui Falca am putea reinvia si strandul? Intreb pentru un prieten care s-a mutat la Oradea….
-
:)) Comic si adevarat. Toti ne mutam la Oradea de mai sta gasca asta de hoti.
-
No bine ca m-am dumirit is eo. Deci freonul e lasat in aer, de unde canci strat de ozon, de unde multe ultraviolete si de aici concluzia: daca te uiti atent jumate-s tuciurii pe strada.
-
cred ca razele UV ti-au dereglat retina 🙂
Sa se dea jos si antenele de telefonie innestetice care pocesc cladirea Teatrului si Turnul de Apa. Antenele arata oribil si trebuie eliminate, probabil ca mai sunt si alte cladiri istorice care sunt slutzite de astfel de antene.
Saraca Politie Comunitara,vor avea de lucru acesti oameni ” napastuiti ai soartei”,platiti cu 8500 ron/luna + bonusuri de amenzi.