ARAD. Consilierii locali au aprobat recent în ședința Consiliului Local Municipal un proiect de hotărâre prin care cele două cămine studențești, dar și cantina de pe strada Ursului, au fost trecute din domeniul public al municipiului, în domeniul public al Statului Român.
Dar iată ce au votat exact consilierii:
„Se aprobă trecerea din domeniul public al Municipiului Arad și din administrarea Consiliului Local al Municipiului Arad, în domeniul public al Statului Român, a imobilelor având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în vederea dării în administrarea Universității <Aurel Vlaicu> din Arad, instituție de învățământ aflată în coordonarea Ministerului Educației.”
Este vorba despre imobilele situate pe strada Ursului nr.2–4, bl.1 (internat) și nr.2/A (cantina), bunuri imobile proprietate publică a Municipiului Arad, după cum urmează: imobilul situat în loc. Arad, str. Ursului nr.2–4, bl.1, compus din teren în suprafață de 731 mp, cu valoarea de inventar de 377.196 lei și un corp de clădire C1 – Internat cu o suprafață construită de 591 mp și valoarea de inventar de 7.505.568 lei; imobilul situat în loc. Arad, str. Ursului nr.2/A, compus din teren în suprafață de 800 mp, cu valoarea de inventar de 408.800 lei și un corp de clădire C1 – Cantină, cu suprafață construită de 689 mp și valoarea de inventar de 3.832.159 lei.
În prezent, asupra imobilelor menționate mai sus este intabulat un drept de folosință gratuită, pe termen de 49 ani, în favoarea Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, în baza Hotărârii nr. 256/2002 a Consiliului Local al Municipiului Arad privind darea în folosință gratuită, pe termen de 49 de ani, a căminului și cantinei de pe strada Ursului, către Universitatea „Aurel Vlaicu”.
Vor să atragă finanțare
În referatul de aprobare care însoțește proiectul de hotărâre, se argumentează:
„De-a lungul timpului, aceste imobile s-au degradat, Universitatea intervenind prin lucrări executate în regie proprie pentru reabilitarea acestora. Cu toate acestea, pentru a aduce clădirile din campusul universitar la standardele prevăzute de normele în vigoare este necesară accesarea liniilor de finanțare europene, cu condiția ca imobilele – terenurile și clădirile – care fac obiectul reabilitării să se afle în proprietatea publică a statului și în administrarea Universității. Astfel, ținând seama de cele de mai sus, precum și de faptul că Universitatea <Aurel Vlaicu> din Arad dorește să se alinieze standardelor internaționale de calitate atât în ceea ce privește actul educativ, cât și în ceea ce privește condițiile oferite studenților, dezvoltându-se într-o universitate competitivă pe piața educațională care să ofere studenților cele mai bune condiții de studiu și cercetare.”
Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate de către consilierii locali.
Trimite articolul
Xse vor scumpii drogurile