ARAD. “Timp de două luni, din 28 februarie și până în 29 aprilie, mai multe direcții din Primăria Municipiului Arad și structuri subordonate acesteia sunt implicate în curățenia generală de primăvară. Astfel, în săptămâna 28 martie – 1 aprilie 2022, echipele edilitare sunt prezente în cartierele Aradul Nou, Subcetate și Sânnicolaul Mic. Principalele operațiuni ce vor fi efectuate sunt salubrizarea stradală și igienizarea punctelor de colectare a deșeurilor, precum și lucrări de întreținere a canalizării pluviale”, informează Direcția Generală Poliția Locală într-un comunicat de presă.
Direcția Generală Poliția Locală și Direcția Edilitară îi informează pe arădeni că, în această perioadă, deșeurile vegetale rezultate din operațiunile de toaletare vor fi colectate în limita a doi mc/locuință. Cantitățile suplimentare rezultate se vor preda de către cetățeni în regim propriu la Stația de Compostare Arad.
Amenzi pentru incendierea deșeurilor
De asemenea, Poliția Locală reamintește că este interzisă incendierea deșeurilor vegetale rezultate din operațiunile de curățare a spațiilor verzi, arbuștilor, arborilor, etc. În caz contrar, în urma sesizărilor primite prin Dispeceratul Poliției Locale sau a situațiilor constatate nemijlocit de echipajele acesteia, se pot aplica amenzi contravenționale prevăzute de Legea 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din zonele urbane, coroborată cu Legea 101/2006, privind serviciul de salubrizare a localitãților.
“Prin aceste activități se urmărește ca cetățenii din cartierele Aradului să se mobilizeze în parteneriat cu administrația locală să facă demersuri pentru asigurarea unui aspect civilizat spațiului din fața casei, precum și a porțiunilor din dreptul imobilului sau în curți cu vizibilitate direct din domeniul public. Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului vor urmări modul în care persoanele fizice și juridice își îndeplinesc obligațiile privind întreținerea curățeniei în curțile interioare și pe trotuare în dreptul imobilelor (conform art.6 și 7 din HCLM nr.162/2006). Neconformarea constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională între 700 şi 2500 de lei pentru persoane juridice și 500-2000 lei pentru persoane fizice”, mai precizează DGPLA.
Trimite articolul
XE secret adresa statiei de compostare?!??se percep taxe?!??
-
Statia de Compost se afla in vecinatatea CET-ului, pe drumul ce duce si la groapa de gunoi. Taxa este undeva la 175 ron/tona
Cum se procedeaza pentru colectarea deseurilor? Poate ne comunicati si noua procedura sau faceti stiri doar ca sa va aflati in treaba…
Dar de ce nu le preia primaria? Chiar si contra cost. De ce trebuie ca la fiecare tundere a ierbii sa ne chinuim sa gasim firma care sa preia iarba, la fiecare toaletare a copacilor, sa ne chinuim sa gasim firma care sa preia crengile? Eu personal (este doar parerea mea) as fi dispus sa platesc o taxa lunara / anuala ca sa nu mai am problema asta a deseurilor vegetale. De ce in alte localitati se poate?
@KP Doar nu te asteptai la un articol complet
Cred ca voi arunca deseurile in fata la primarie sa intelega ca avem cel mai prost posibil sistem de colectare deseuri din tara.
La taxare sunteti buni dar la servicii, nu. La dat amenzi buni, la facut un sistem bun, nu.
Se pare ca Francezii cam au dreptate la modul de lucru.
Pana nu stau in propria mizerie cei din administratia orasului se pare ca nu inteleg.