ARAD. Aleşii locali au aprobat, în şedinţa extraordinară din 11 martie, un proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public a unor bunuri din patrimoniul SC CET Hidrocarburi SA Arad. Practic, s-a aprobat raportul de evaluare cu privire la evaluarea a trei imobile–terenuri, în suprafaţă totală de 20.692 mp, aflate în patrimoniul CET Hidrocarburi şi trecerea cu plată a acestora din patrimoniul SC CET Hidrocarburi SA Arad, în domeniul public al Municipiului Arad, la valorile menționate în rapoartele de verificare a valorii de piață: 703.520 de euro (34 de euro/mp). Banii sunt asiguraţi din Bugetul general al Municipiului Arad.
După aprobarea proiectului de hotărâre, primarul Călin Bibarţ a intervenit pentru a le mulţumi aleşilor pentru vot şi a prezenta următoarele detalii. „Prima condiţie care ne-a fost impusă la Bucureşti, indiferent pe care axă am încercat – fie la Ministerul Dezvoltării, fie la Fondul de Mediu – pentru a accesa bani europeni pentru retehnologizare la CET-ul mic, a fost să avem proprietate pe teren. Acesta este motivul pentru care am evaluat şi, prin votul dumneavoastră, s-a aprobat să cumpărăm – vorbesc rotund – trei hectare, partea mai din spate, unde sunt capacităţi de producţie şi dorim să instalăm noi capacităţi de producţie. Mai sunt câteva clădiri, în opinia expertului demolabile, pe care probabil CET-ul va reuşi să le demoleze fără costuri suplimentare şi fără să fim nevoiţi să le cumpărăm. Şi doar ceea ce rămâne efectiv în picioare va fi necesar o să evaluăm şi o să venim în faţa dumneavoastră să le achiziţionăm şi pe acelea. Ne luăm şi o măsură de siguranţă ca nu cumva – Doamne, fereşte – din cauza datoriilor pe care le mai are, să ne trezim că cineva execută şi pune mâna pe un teren care este totuşi într-o poziţie bună în oraş. Acesta a fost demersul nostru, dar în principal pentru a putea accesa bani europeni. Stăm cu documentaţiile de câteva luni bune şi nu ni se acceptau. La fel cum am mai avut probleme în oraş cu unele puncte termice… cele la care am reuşit să le clarificăm situaţia juridică şi să fim proprietari pe teren, am obţinut finanţare pentru retehnologizare; la unele ducem în continuare documentaţiile mai departe.”
Trimite articolul
Xaia datoreaza primariei sume enorme si primaria le mai da si bani ???
CET-ul trebuie urgent ca să fie desființat, și nicidecum ca să mai facă primăria afaceri oneroase cu acesta!
-
Acuma ti-ai gasit tu, sa ne lasi pe drumuri in vremurile astea… parca mori daca dai si tu cativa lei acolo, nici nu se simte.
O cacealma, care sa ascunda o finantare ilegala a CET. Bine zis “Aici sunt banii d-voastra” !
Sa nu cumva sa pună mana cineva pe teren….. Lasă că puneți voi mana pe teren și apoi îl împărțiți voi cum va este mai bine…