Pare că s-a descoperit elementul care lipsea din dotarea Poliției Locale Arad, astfel încât instituția să își poată face treaba cum se cuvine: o dronă. Aceasta nu ne va scăpa de „invazia” de cerșetori din oraș sau de alte probleme cu care arădenii se confruntă zi de zi, ci îi va ajuta pe polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului să supravegheze terenurile pe care se aruncă ilegal deșeuri. În caietul de sarcini ce însoțește procedura de achiziție lansată de Primărie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice se menționează că drona ar permite celor de la Poliția Locală să vadă mai bine suprafețe întinse de teren pe care se aruncă deșeuri menajere, reciclabile, deșeuri din construcții, cadavre de animale etc.
Am solicitat informații suplimentare Primăriei Municipiului Arad, iar în răspunsul semnat de directorul executiv Claudia Macra, consilierul Mihai Mitrofan și administratorul public al orașului, Bogdan Boca, se arată că „drona va fi utilizată în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, de către polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului, iar în afara programului acestui compartiment, de către polițiștii locali din cadrul structurilor de ordine publică care au atribuții de preluare a sesizărilor privind protecția mediului”.
Drona a fost cerută de Poliția Locală
I-am întrebat pe reprezentanții municipalității și cine a avut ideea cumpărării unei drone.
„Inițiativa achiziționării dronei a venit din partea Direcției Generale Poliția Locală, ca urmare a constatării imposibilității sancționării unor fapte de natură contravențională din registrul protecției mediului, în situația în care acestea survin pe terenurile virane/agricole ale UAT Arad (peste 70% din suprafața acesteia). Astfel, pentru surprinderea în flagrant a unor activități contravenționale în domeniul protecției mediului, se impune atât păstrarea unei anumite distanțe față de locul săvârșirii acestora, cât și obținerea de material probator foto-video cu momentul deversării, demers adesea greu de pus în practică în lipsa unor mijloace tehnice adecvate”, au transmis aceștia.
Vine și instruirea…
Pentru cumpărarea dronei, Primăria Municipiului Arad este dispusă să plătească 12.605 lei fără TVA. Iar această sumă include doar achiziția dronei, nu și instruirea personalului Poliției Locale în vederea utilizării dronei.
„Aceasta se va desfășura ulterior”, notează cei de la Primărie în răspunsul pe care ni le-au transmis.
Termenul limită pentru depunerea ofertelor în Sistemul Electronic de Achiziții Publice este 10 noiembrie 2022.
Trimite articolul
XSi….? ce face cu ele pe
ntru că cei ce au făcu,fac ilegalități vor face și de aici incolo câțiva ani de sesizări nu au fost in stare să facă nimic eu am zis că ar fi bine in urmă cu câțiva ani,acum după câțiva nani după ce su trecut o geămadă de sefi ,au fost rotiți..nimeni nu a făcut nimic si se va face incontinuare aceleași ilegalități de aceiași infractori fără ca seă le facă cineva ceva ,pentru că intreg sistemul este CORUPT.
-
Tu doar aruncă litere, că ne ocupăm noi să le punem în ordine mai departe…
De la Altex?
si asa nu au copii din cartiere tinta mobila….