ARAD. Municipalitatea anunţă că începând de luni, 25 iulie, până vineri, 29 iulie, se va face deratizare (combatere a rozătoarelor) pe domeniul public şi privat al municipiului Arad („prima trecere”). Acţiunea are drept scop reducerea substanțială a populației de șoareci și șobolani și menținerea acestora la un nivel numeric cât mai scăzut.
Unde?
„Tratamentul specific de deratizare defensivă se va aplica pe spaţiile deschise, zonele verzi din parcuri, scuaruri, pieţe, zone demolate și/sau neconstruite de pe domeniul public al municipalității, imobile sau terenuri dobândite de Municipiul Arad, zonele căminelor de vizitare ale reţelei de canalizare, zonele de depozitare a deșeurilor menajere din platformele gospodăreşti și punctele de colectare precum și în locurile unde există focare declarate care pun în pericol sănătatea oamenilor și a animalelor, în cartierele de locuințe individulale sau în cele de blocuri unde se constată că există focare de infestare, la solicitarea/sesizarea populației sau a unor instituții” – informează Primăria.
„A doua trecere” e programată în intervalul 8-12 august 2022. În caz de condiții meteorologice nefavorabile, acțiunea de deratizare se va decala corespunzător.
Produse
În funcție de gradul de infestare, deratizarea se realizează prin amplasarea strategică de stații de intoxicare alimentate cu raticid. Produsele biocide utilizate sunt: Varat Block, produs de tip 14 (Rodenticid) – sub formă de momeală gata utilizabilă (cuburi cerate) și Ratibrom 2 Pellet, ambele avizate și certificate de Ministerul Sănătății și fac parte din lista produselor avizate pentru profilaxia sanitar umană.
„Antidotul în caz de ingerare accidentală este Vitamina K1” – informează Primăria.
Apel
Reprezentanţii municipalităţii reamintesc că „pentru eficienţă, activitatea de deratizare trebuie tratată în mod unitar, atât pe domeniul public, cât şi privat la nivelul localităţii, motiv pentru care facem apel la cetățeni, asociațiile de locatari/proprietari, la agenții economici și la instituțiile de pe raza municipiului să efectueze tratamente de deratizare pe proprietăți, clădiri, în subsolul blocurilor, odată cu acțiunea întreprinsă pe domeniul public și privat al Municipiului Arad.”
Trimite articolul
XDa bine….daca ne scapa si de tantari il votez pe bibi.
Pe Titulescu lângă calea ferată sub țevile de termoficare de la suprafață sunt mii de șobolani care efectiv îți taie calea când te plimbi pe trotuar.
-
Cine te-a pus sa stai in Milacaca ? Eu nici gratis nu as sta !!!
-
Tie iti place in chechechi…de aia..
-
Extraordinar!!!
Sa înceapă cu birourile de la etaj.
Bieții șoricei!
Deci rámáne Primaria fárá angajati ??
Sa incepeti din guvern…
Demisia lor in masa ar fi primul pas in aceasta realizare!!
In statiile de tramvai sub peroane e plin de sobo.
Bine că au așteptat să se înmulțească, că nu cheltui un banuț in prevenirea unui lucru, cheltui o tonă de bani sa o rezolve după ce e bine stabilizata problema. Halal!