„Am reușit să terminăm toată documentația pentru a repara ceasul din Turn, un ceas cu o vechime frumoasă, cu o istorie. Acum este demontat, va fi dus la sablat, un întreg procedeu. Mă bucur că firma e din Arad, chiar din Bujac, o firmă cu tradiție, o firmă care face acest lucru pentru multe ceasuri din România și nu numai. Mă bucur că reușesc să se apuce de lucru. Pentru că vor urma Zilele Aradului, în acea perioadă va fi pus ceva provizoriu în locul ceasului, dar sperăm ca până în toamnă să fie finalizat. Mai lipsesc și din piesele originale, mai este și un clopot care bătea, încercăm să recondiționăm totul și ca în toamnă să fie funcțional. Sperăm ca anul viitor să facem un traseu vizitabil care să includă Sala Ferdinand și Turnul cu ceas, să vedem ce condiționalități vom avea. Mă bucur că facem acest pas, care e o mică părticică din sufletul nostru al arădenilor și a orașului. Să ne bucurăm în toamnă de un sunet cât mai frumos al ceasului”, a transmis primarul Călin Bibarț.
Licitație lansată în aprilie
În această primăvară, municipalitatea a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice procedura de achiziție a serviciului de reparație a ceasului din turnul Palatului Administrativ. Conform caietului de sarcini, „în prezent, ceasul din turnul primăriei nu funcționează corect, respectiv nu indică ora pe toate fețele turnului (cadrane). Mecanismul ceasului are unele elemente lipsă, iar părțile metalice sunt afectate de rugină. Accesul în turn, în zona de amplasare a ceasului se face prin cupola mare a clădirii, pe scări din lemn, care sunt cele originale din momentul construirii clădirii. Se menționează că în anul 2010, în turn, la cota +30 m a fost montat un mecanism pentru protecție în caz de cutremur. Accesul spre ceas este posibil pe lângă acest mecanism. Actualul mecanism al ceasului nu funcționează corect și transmite erori privind ora exactă”. Potrivit datelor SEAP, Primăria Aradului a anunțat că va plăti pentru reparații peste 190 mii lei.
Trimite articolul
XFara echipament de protectie? ITM, oare face ceva?
-
Mai bine…….
-
esti praf, dupa cum se vede, cei care lucreaza acolo sus au echipament de protectie, in rest itm-ul nu are nicio treaba cu unu care se urca pe raspunderea lui pe acoperis sa isi faca poze.
-
E considerat santier in cazul in care nu ai stiut… si,legal, nimeni nu are voie sa fie acolo fara echipament de protectie. Legea nu e doar pentru muncitori, ci si pentru cei care verifca sau viziteaza.
-
reparatia ceasului nu ii santier in cazul in care nu ai stiu…, daca se repara acoperisul aia era altceva
-
-
Acel moment cand te crezi Mesterul Manole!
Bine bine dar totusi cu statile de autobuz din sinicolaul mic cum facem? Foarte greu si incet merg lucrarile vati apucat de lucrari inainte de paste nu se poate, si cu statia de autobuz vizavi de biserica ortodoxa din sinicolaul mic nici macar nu vati apucat te dai jos din autobuz risti sa cazi an sant ca si betivani, leati Inceput pe toate din sinicolaul mic si nici una finalizata nici tu banci nici tu acoperis dar bani pe bilete si abonamente pe transport vreti, vine canicula dl primar cum stau cetateni in soare, ploaie etc, MULTUMESC PT INTELEGERE
După primele cuvinte din titlu credeam ca vrea sa se arunce… Dezamăgit
Usoar ciudata manifestare,insa nu poti sa afli ce e in capul unui om….Uneori poate fi utila o examinare de specialitate.
Primarul cui, că Aradul nu are primar.