Acesta le-a atacat în contencios, pe motiv de nerespectare a prevederilor Legii transparenţei, motiv invocat şi de către Tribunal în luarea deciziei.Hotărârile anulate se referă la : predarea sălii de sport către Grupul Şcolar Ioan Buteanu; anularea protocolului de administrare a parcului dendrologic de către Universitatea Oradea; înstrăinarea clădirii Unităţii de Asistenţă Medico-Socială; destinarea unor clădiri care urmau a fi preluate de la CFR. Cel mai important, a fost stopată privatizarea spitalului de la Gurahonţ.
Primarul spune că „procesul de privatizare va fi reluat, pentru că este singura şansă de salvare, însă în condiţiile legii şi cu bune intenţii„. Deasemenea, spune primarul, „aştept ca acei consilieri care au încălcat legea să demisioneze, iar din partea celor trei consilieri PNL care, din neştiinţă sau cu bună ştiinţă au votat împotriva legii, să nu mai facă tot felul de demersuri pe la partid ca să scape de excludere, pentru că tot nu vor scăpa”.
În altă ordine de idei, Gheorghe Florea speră că, „trecând peste supărarea pricinuită de faptul că nu le-am dat clădirea UAMS, să administreze în continuare unitatea, cu păstrarea profilului”.
JA-S.T.
Citiți principiile noastre de moderare aici!