Acesta este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, potrivit informaţiilor furnizate de pressalert.ro. Anchetatorii au suspiciuni asupra veridicităţii certificatelor de moştenitor întocmite şi garantate de notarul public Adrian Vlai. Avocatul nădăşenilor spune că numele vehiculate în dosarul de retrocedare, respectiv ale unor rude ale Helenei Grosz, nu reprezintă aceeaşi persoană, cum ar fi stabilit notarul arădean.
Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, Vlai nu ar fi respectat legea în vigoare pentru a stabili arborele genealogic al familiei care ar fi deţinut terenurile de la Nadăş. Ca atare, există posibilitatea ca actele testamentare întocmite de Vlai să fie anulate, iar notarul ar putea răspunde în faţa legii dacă suspiciunile anchetatorilor se vor adeveri.
UPDATE
Ştefan Aurel Tripa, judecător la Judecătoria Ineu, este şi el pus sub acuzare în dosarul retrocedării Nadăşului. Acesta va fi audiat de procurorii DNA chiar astăzi, fiind suspectat de abuz în serviciu, asemeni notarului Adrian Vlai. Potrivit informaţiilor noastre, Tripa a fost pus sub acuzare din cauza faptului că, printr-o sentinţă emisă în anul 2009, a dispus întabularea cu titlu gratuit a întregii suprafeţe de 8.700 de hectare care a fost retrocedată familiei Colţeu. Mai mult, sentinţa a fost emisă încă de la primul termen de judecată, fără ca orice altă parte direct sau indirect interesată să afle despre proces. La concret vorbind, la un termen ascuns publicului, Tripa i-a scutit pe cei din familia Colţeu de plata unor sume uriaşe aferente întabulării celor 8.700 de hectare.
CITESTE SI:
10 cutii pline de acte ridicate in cazul Nadas
Citiți principiile noastre de moderare aici!