14 candidați au trecut, luni, de proba interviului din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ din județul Arad. Au fost șapte centre de examen, toate în municipiul Arad, unde au fost intervievați de către comisii candidați de la unități de învățământ din Arad, Vinga, Ineu și Vladimirescu
La centrul de examinare de la Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad au fost intervievați, pe 15 noiembrie, candidații pentru funcțiile de director de la grădinițele PP „Elefănțelul Alfa”, „Palatul Fermecat” și „Furnicuța”, toate trei din Arad. Primul candidat a obținut nota 8.80, iar ceilalți doi au obținut punctaj maxim – 10 din 10.
În cel de-al doilea centru, de la Liceul Teoretic „Adam M. Guttenbrunn”, au susținut proba interviului candidații pentru funcțiile de director de la Liceul Tehnologic Vinga și Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan” din municipiu. Primul candidat a obținut nota 10, iar cel de-al doilea 9.60.
Aceeași echipă
Cel de-al treilea centru, de la Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal”, i-a găzduit luni, 15 noiembrie, pe candidații pentru funcțiile de director și director adjunct de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” din municipiu. În urma interviului, candidatul pentru postul de director a obținut nota 9.80, iar cel pentru funcția de adjunct a obținut nota 10. Conform informațiilor pe care le deținem, pentru postul de director la „Ghiba”, candidat este prof. Laura Putnic, iar pentru cel de director adjunct este prof. Camelia Avramescu.
Rămân la conducere
Al patrulea centru a fost la Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului. Aici au trecut prin interviu candidații pentru posturile de director, respectiv director adjunct, de la Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” Ineu. Ambii au fost notați cu 10. Și aici, conform informațiilor pe care le deținem, candidați sunt cei care dețin deja aceste funcții: prof. Ioan Nicodin (director) și prof Teodor Miclăuș (director adjunct).
Adjunctul devine director
Un alt centru de examen a fost la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din municipiu, unde au fost programați luni pentru proba interviului candidații pentru posturile de director și director adjunct de la Liceul cu Program Sportiv Arad. În fapt, a fost vorba despre un singur candidat, care, desigur, a optat pentru funcția de director, în detrimentul celei de adjunct. Candidatul a fost notat cu 9.80 în urma interviului. Conform informațiilor pe care le deținem, ar fi vorba despre actualul director adjunct al liceului, prof. Alina Moțiu.
Cea mai mică notă
Al șaselea centru de examinare, de la Școala Gimnazială „Regina Maria” Arad, i-a găzduit, luni, pe candidații la posturile de conducere din Școala Gimnazială Vladimirescu și Școala Gimnazială „Regina Maria” Arad. Pentru posturile de director și director adjunct de la Vladimirescu a fost un singur candidat, însă acesta a optat pentru postul de adjunct, fiind notat în urma interviului cu nota 7. Pentru postul de director al Școlii Gimnaziale „Regina Maria”, candidatul a obținut nota 9.60. Conform informațiilor noastre, candidat a fost actualul director al școlii, prof. Corina Luminița Gavrea.
Colegiul Economic, evaluat…acasă
Ultimul centru de examen a fost la Colegiul Economic Arad, unde au susținut, luni, proba interviului, candidații pentru posturile de director și director adjunct de la…Colegiul Economic Arad. Ambii au fost notați cu 10. Conform informațiilor pe care le deținem, cei doi candidați sunt exact cei care ocupă și acum posturile pentru care s-au înscris la concurs: prof. Monica Băltărețu (director) și prof. Gabriela Stoiadin (director adjunct).
Următorii candidați
Marți au fost evaluați candidații la funcțiile de conducere din școlile din Semlac, Olari, Pilu, Frumușeni, Șimand, dar și de la Școala Gimnazială „Adam Nicolae” Arad, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Arad, Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad, Liceul Teologic Baptist Arad, Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal” și Școala Postliceală Sanitară Arad. Vom reveni și cu rezultatele acestora.
Trimite articolul
XAr fi mai concludent dacă ați publica și apartenența politică a celor cu note mari.
Nu înțeleg de ce trebuie să se țină în școli interviurile astea. Nu se pot ține la inspectorat ? De exemplu la Regina Maria, părinții au reabilitat clasa pe banii lor, fără să primească nici măcar un cui din partea școlii, iar acuma i-au scos pe elevi din clasă, i-au transferat intr-o clasă distrusă pt ca să se poată ține interviurile.
Frumos exemplu din partea inspectoratului și al directoarei. Normal ei nu pot sta oriunde, că doar au stea in frunte.
-
Frustratule acum că ai văzut că școala Regina Maria ar fii cu cea mai mica nota te-ai găsit tu mare filozo/afă sa comentezi sunt sigur că nu ai fost în școală să vezi cum este la câtă minte ai nu înțeleg dc te mai suporta pământul mai bine pune mana pe carte și mai cultiveazate, daca tot ești așa mare ai tare dc nu te-ai dus tu sa ocupi funcția de director nici nu ai habar cu ce se mananca și se găsește un frustrat de om să comenteze ce asi manca și rahatul de sub el de ofticos
Daca tot spui așa ceva despre școală regina Maria dc nu demonstrezi doar vrei sa faci sa pice rău în fața oamenilor , vorbești fără cunoștință de cauză sau ești o persoană frustrata mai bine veziti de borcanele tale nu de o școală super buna și bine organizata
Tu soldatD frustratule dc nu ai mers tu pentru funcția de director daca tot așa mare și tare ești , ești un papă lapte că te-ai pus să comentezi pe un site daca aveai coloana vertebrala mergeai la doamna Directoare și spuneai ce nu îți convine daca ai fii un părinte dintre copii de la Școala Regina Maria , ori cum vorbești fără cunoștință de cauză ai cap doar sa nu te ploua in gat că minte de loc , frustratule ați trebe cuie de sicriu nu ai avea cumva pretenția că fondurile claselor ce se adună sa vina doamna directoare personal sa tii amnmaneze ție , cum va mai suporta pământul așa fel de oameni egoiști, frustrați , fara minte.