Numai la Secţia de Oftalmologie a unităţii s-au prezentat, în cursul lunii iunie, 30 de arădeni care au fost diagnosticaţi cu conjunctivită. Acestora li se adaugă numeroşi alţi pacienţi care s-au adresat cabinetelor medicale private cu aceeaşi problemă. Problemă neplăcută care, în multe cazuri, a necesitat tratament de două-trei săptămâni până la vindecare.
Zilele acestea, medicii oftalmologi arădeni au avut de-a face doar cu forme uşoare/obişnuite de conjunctivită – „de piscină”.
Pentru a preveni, totuşi, apariţia bolii, specialiştii ne recomandă următoarele: *să se respecte cu stricteţe regulile de igienă: spălatul cât mai des pe mâini cu săpun, pentru a preveni potenţiale infecţii la nivelul ochilor cu bacterii şi virusuri; *să se evite folosirea produselor cosmetice în exces sau a celor expirate, care pot deveni extrem de periculoase; *să existe atenţie sporită la contactul cu apa din piscină, ştranduri, lacuri; *să se evite frecatul la ochi în caz de mâncărime, durere sau senzaţia unui corp străin, pentru a nu se infecta şi mai rău zona.
În momentul în care infecţia a apărut deja, doctorii ne sfătuiesc să evităm automedicaţia şi să ne adresăm imediat unui cabinet medical.
Citiți principiile noastre de moderare aici!