Emoţii, forfotă, gânduri, întrebări – sunt doar câteva dintre cuvintele care caracterizează prima zi de şcoală din viaţa unui copil.
Atât bobocii cât şi doamna învăţătoare aşteaptă cu nerăbdare clipa întâlnirii: să se cunoască, să-şi poată face cât de cât o imagine despre ceea ce va urma.
„Bine aţi venit, dragi bobocei!”, a fost, în 12 septembrie, mesajul de întâmpinare, din partea prof. Loredana Lup, pentru micuţii din clasa I B, de la Şcoala Generală Nr. 22 „Caius Iacob” Arad.
A trecut puţin timp de atunci, totuşi aceşti boboci minunaţi îşi împreunează degetele mici şi firave în jurul stiloului şi scriu litere, cuvinte, cifre.
Chiar săptămâna aceasta au scris primele propoziţii şi au învăţat adunarea cu 1.
Este o adevărată secvenţă desprinsă dintr-un basm să vezi cum, zi de zi, micii şcolari acumulează noi cunoştinţe şi sunt dornici să afle tot mai multe.
Sufletele lor gingaşe şi delicate sunt izvoare nesecate de energie pentru cei care ştiu să pătrundă în universul lor şi să le înţeleagă tainele, bucuriile şi îndoielile.
„Sunt mândră de elevii mei şi ştiu că, împreună, vom reuşi să realizăm multe lucruri frumoase în următorii ani”, ne mărturiseşte tânăra învăţătoare Loredana Lup. “Mă bucur foarte mult că avem parte de sprijinul părinţilor, care se interesează zilnic de situaţia copiilor dumnealor şi sunt sigură că dacă vom colabora vom fi cu toţii mulţumiţi de rezultatele obţinute”.
„Crezul meu – ne-a mărturisit ea – este că întâi trebuie să pătrund în sufletul copilului, după care el poate fi modelat asemenea unei bucăţi de plastilină. Iar obiectivul primordial urmărit de mine, la începutul clasei I, este să-i determin pe elevii mei să vină cu plăcere la şcoală”.
Deşi nu a trecut mult de la începutul anului şcolar, pare că „doamna” a reuşit: copiii vin cu drag la şcoală şi sunt atraşi de tot ce învaţă.
„Amintiri, jucării, copii”
Cu elevii din generaţia trecută, prof. Loredana Lup a realizat o carte „Amintiri, jucării, copii” din dorinţa de a le rămâne o amintire deosebită din clasele primare.
De mici alături de comunitate
Elevii clasei I B de la Şcoala Generală „Caius Iacob”, ajutaţi de învăţătoarea lor Loredana Lup, au pregătit pentru „Zilele Micălăcenilor”, o machetă „Lacul cu lebede” (fiecare elev a confecţionat o lebădă).
De asemenea ei au făcut donaţii de jucării, care au fost vândute la standul şcolii, (de sărbătoarea cartierului) în cadrul campaniei de voluntariat pentru sprijinirea copiilor mai puţin favorizaţi de soartă.
Mici artişti
Pe un perete al clasei I B, este expus, la loc de cinste, un covor de frunze „lăsat” de Zâna Toamnă. Copiii-artişti ni-l arată cu mândrie şi spun că reprezintă o parte „din trena rochiei sale”.
Două premii la „Euroşcolarul”
„Deşi sunt mici, adoră competiţia”, aşa par a spune cele două eleve din cl. I B de la Şcoala Generală nr. 22 „Caius Iacob”, care au participat, recent, la concursul „Euroşcolarul”. Este vorba despre Tania Ciocoiu, care a obţinut 100 de puncte şi a luat premiul I. Dar şi colega ei, Rafaela Mazere a avut rezultate foarte bune, cu 89 de puncte primind premiul II.
Pregătiri de Craciun
Elevii clasei I B, ajutaţi de prof. Loredana Lup, au început să pregătească felicitări, îngeraşi, cizmuliţe pline de cadouri, pentru întâmpinarea sărbătorilor de iarnă şi-l aşteaptă cu nerăbdare pe Moş Crăciun să le răsplătească eforturile.
Toţi, împreună, în „Floarea clasei”
O floare uriaşă de hârtie în care fiecare petală este un copil. „«Floarea clasei» reprezintă unitatea clasei noastre – spune prof. Loredana Lup. Toţi elevii mei alcătuiesc floarea clasei I B care răspândeşte o mireasmă deosebită prin vioiciunea, sinceritatea şi naturaleţea copiilor. Până acum, am reuşit să ne cunoaştem, să ne înţelegem şi să fim ca o adevărată familie. Iar floarea noastră este un simbol al unităţii acestui grup de copii care au pornit împreună în viaţa de şcolar”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!