Şcoala Gimnazială „Caius Iacob” din Arad şi-a deschis larg porţile de la primele ore ale dimineţii pentru a primii elevii, părinţii şi cadrele didactice, sosiţi la marele eveniment al începerii anului şcolar 2017-2018. Curtea şcolii a prins viaţă şi culoare în foarte scurt timp. Chipurile pline de emoţii, bucuria reîntâlnirii, florile, baloanele colorate, muzica şi pancartele tematice au alcătuit un elegant tablou al începutului de an şcolar.
Ceremonia a debutat cu urarea de bun-venit adresată de dir. adjunct Roxana Chirteş care a subliniat importanţa lunii septembrie „Într-un plan simbolic, septembrie devine inevitabil sinonim cu ideea de educaţie şi început de şcoală”, dar şi a educabililor „Astăzi este prima zi din noul an şcolar, o zi importantă pentru noi toţi, deoarece în aceste momente copiii au prioritate”.
Armonioasa legătură dintre şcoală, familie şi comunitate s-a făcut vizibilă, o dată în plus, prin prezenţa în cadrul festivităţii ai reprezentanţilor de seamă ai acestora: Mircea Bupte – preot la Parohia Ortodoxă Micălaca Veche Arad; inspector şcolar Vasile Borza; Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Arad; consilier Florin Mariş, din partea Consiliului Local Municipal Arad; Iustin Barna, reprezentat al primarului în Consiliul de Administraţie al şcolii; Cristian Costea, agent şef principal din partea Poliţiei Municipiului Arad; Lucian Jucu, agent şef adjunct şi Mircea Anghel, Preşedintele consiliului reprezentativ al părinţilor. Prin intervenţiile fiecăruia s-a creionat o complexă imagine de ansamblu a Şcolii Gimnaziale „Caius Iacob”, a cărei embleme neclintite sunt performanţa, toleranţa, întrajutorarea, pasiunea pentru frumos şi curiozitatea pentru cunoaştere.
Fără îndoială, cel mai frumos moment a fost reprezentat de defilarea claselor pregătitoare, un şir de inocenţă, jovialitate, fericire şi culoare, pe ritmurile imnului şcolii. Alături de doamnele învăţătoare, cu ochii plini de lumină, au făcut timizi primii lor paşi de şcolari. Au fost susţinuţi de uralele şi aplauzele colegilor mai mari.
Un cuvânt aparte, a fost rostit de pr. Mircea Bupte, care a făcut o frumoasă distincţie între termenii inteligenţă şi înţelepciune, cea din urmă fiind mai de folos, venind de la Dumnezeu. De asemenea, a citit câteva pasaje semnificative din Scrisoarea adresată de Preafericitul Daniel elevilor: „Aflaţi la vârsta căutării şi a marilor idealuri, copiii şi tinerii sunt binecuvântați de Domnul nostru Iisus Hristos ca fiind modele de inocenţă şi sinceritate, zicând: „Cine nu va primi împărăţia lui Dumnezeu ca un copil nu va intra în ea” (Marcu10, 15)”; „Familia, Biserica şi Şcoala sunt chemate să ofere copiilor şi tinerilor, pe lângă cunoștințe intelectuale, şi o formare spirituală pentru a trăi viaţa în comuniune de iubire faţă de Dumnezeu şi de oameni. În acest sens, trebuie intensificată cooperarea dintre Familie, Biserică şi Şcoală, pentru a apăra inocenţa, sinceritatea şi nevoia de creştere spirituală a copiilor şi a tinerilor în comuniune şi într-o comunitate care cultivă valori permanente, ca: recunoştinţa faţă de părinţi, profesori şi binefăcători, prietenia, dărnicia şi întrajutorarea”.
D-na director Andreea Vida a prezentat planul de şcolarizare în anul şcolar 2017-2018, urându-le elevilor şi cadrelor didactice succes şi spor în activitatea instructiv-educativă.
Oficialităţile şi-au exprimat încrederea în eficienţa sistemului de învăţământ şi au încurajat elevii să fie receptivi la tot ceea ce li se oferă în cadrul activităţilor instructiv-educative. De asemenea, şi-au reînnoit promisiunea de a continua sprijinirea proiectelor şi iniţiativelor propuse de şcoală.
Festivitatea s-a încheiat cu program artistic ce a îmbinat, într-un mod inedit, tradiţionalul şi modernul, satisfacând astfel preferinţele tuturor celor prezenţi. Elevii şcolii au prezentat un dans popular, sub conducerea d-lui Adrian Boloş, acesta fiind urmat de un alt moment- dans modern, coordonat de prof. Mircea Gligan.
Citiți principiile noastre de moderare aici!