Controalele mixte gândite de tripleta Consiliul Judeţean-Primărie-Poliţie, controale care vizează respectarea tonajelor pe drumurile judeţene, încep să dea roade. Consiliul Judeţean Arad anunţă că a fost demarată o acţiune amplă pe drumurile judeţene, în colaborare cu Poliţia Rutieră şi Poliţia Locală Arad, fiind verificat tonajul vehiculelor de transport. În primă fază, au fost vizate drumurile Arad-Şiria, acolo unde Poliţia Locală are competenţă, şi Lipova-Zăbrani-limită de judeţ Timiş. În cadrul primei acţiuni desfăşurate în această formulă, au fost verificate peste 50 de camioane, ocazie cu care s-a confirmat, încă o dată, faptul că firmele de transport nu dau doi bani pe lege. Nu mai puţin de şapte seturi de plăcuţe de înmatriculare au fost reţinut, unul dintre şoferii vizaţi de această măsură depăşind capacitatea de transportare cu 11 tone. Societatea care deţine vehiculul respectiv a fost amendată cu suma de 10.000 de lei.
„Am cerut ajutorul Poliției, pentru a derula acțiuni de control pe drumurile județene. Am realizat lucrări de reabilitare și refacere a peste 600 de kilometri de drumuri județene și este necesară respectarea restricțiilor de tonaj de către toți participanții în trafic. Avem un plan de acțiune pentru depistarea celor care încalcă regulile și mă bazez pe eficiența controalelor în trafic efectuate de echipaje mixte”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
Instituţia judeţeană are trei cântare mobile folosite în cadrul acestor acţiuni. Dar, în perioada următoare, pe patru drumuri judeţene vor apărea puncte fixe de cântărire a încărcăturii, lucru ce ar putea să facă puţină ordine în „jungla” transportatorilor.
Trimite articolul
XCand vorbiti de amenzi de 10.000 pt firmele de transport,totul pare o gluma. Daca se vrea respectarea legii atunci amenzile ar trebui sa fie de la 50.000 in sus !
Pentru a nu se distruge drumul, ar trebui sa fie prezenti zilnic la controale (ceea ce este imposibil de acoperit toate sectoarele de drum)
Părerea mea cine își dă cu subsemnatul pe aici ar putea fi una dintre substitute ale carentei în educație s-ar putea să fie și mai grav de atât probabil
Foarte bine, cat mai multe si mai des, ca ajung toate drumurile cu valuri.
Complementar amenzii ar trebui obligat sa mute surplusul de marfa pe alta masina fara sa aibe voie sa mai continue deplasarea .
Asa se procedeaza si in afara , pe costul transportatorului se face mutarea de marfa .
La abatere repetata , retrasa licenta de transport a firmei .
Astia oricum nu platesc.Cotizeaza mai sus…
Este o lege prost facuta. Șoferu poate refuza cintarirea si ia amenda pe el. Amenda e 1500lei.Patroni rid de astia cu cintaru