Proiectul Erasmus + „The Magic of Sound”, cu numărul de referință 2015-1-HR01-KA219-013043_2, este un proiect de parteneriat strategic având ca și coordonator școala XV. Gimnazija Zagreb, Croația (coord. prof. Zrinka Mavračić). Partenerii de proiect sunt: Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad (coord. prof. Ovidiu Bodrogean); Devonport High School for Girls Plymouth, Anglia (coord. prof. Fotini Morris); Justus-von-Liebig-Gymnasium, Neusäß, Germania (coord. prof Philipp Denk).
Durata proiectului este de doi ani (începând cu data de 15.10.2015 și până în 15.10.2017).
Acest proiect încearcă o abordare transdisciplinară a diferitelor discipline ce se studiază în programa școlară cum ar fi: matematica, fizica, literatura, muzica, istoria și chiar psihologia. Prin temele ce vor fi abordate în cadrul acestui proiect se încearcă o dezvoltare a metodelor de predare moderne, motivatoare, centrate pe elev precum și crearea unei imagini pozitive de studiu a programelor unor materii mai abstracte cum ar fi matematica și fizica. Soluțiile ce vor rezulta prin dezbaterea temelor între toți elevii și profesorii participanți vor putea fi aplicate în diferite țări din comunitatea europeană independent de sistemul școlar al fiecărei țări în parte.
„Proiectul – ne-a spus prof. Ovidiu Bodrogean – va demonstra că abordarea transdisciplinară a predării și învățării este posibilă în Colegiul Național «Moise Nicoară» din Arad. El este o continuare a unor preocupări mai vechi ale elevilor și profesorilor din acest liceu. De fapt, el vine ca şi o continuare a proiectului «Ins and Outs of the Magic Möbius Strip», proiect coordonat de prof. Liliana Negrilă. Acest proiect este şi o dovadă a faptului că în Colegiul Național «Moise Nicoară» se desfășoară mereu activități care stimulează şi dau posibilitatea elevilor să viseze, să căute adâncimi chiar și acolo unde totul pare să fie la suprafață”.
Obiective
Obiectivele proiectului sunt: dezvoltarea abilităților interogative ale elevilor prin activități provocatoare; stimularea creativității elevilor; motivarea elevilor pentru a urma o carieră în matematică sau științe; motivarea elevilor pentru studiul unor discipline exacte cum ar fi matematica și fizica prin metode de predare transdisciplinare; schimbul de experiențe și bune practice printr-o cooperare europeană.
Citiți principiile noastre de moderare aici!