ARAD. După ce, în prima parte a lunii aprilie a acestui an, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, anunțase că Sanevit va face parte dintr-un prim lot de companii de stat care vor fi privatizate, iar la începutul lunii iunie Ministerul Economiei, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a publicat anunţul de intenţie privind angajarea de servicii de consultanţă juridică prin care să se asigure asistenţa juridică în procesul de pregătire şi derulare a privatizării societăţii, consemnăm acum o nouă etapă în istoria fabricii arădene de seringi.
OPSPI (instituţie aflată în subordinea Ministerului Economiei) a atribuit Societăţii Civile de Avocaţi Vilău & Mitel, contractul de achiziţie publică având ca obiect asigurarea asistenţei juridice în procesul de privatizare a SC Sanevit 2003 SA Arad. Ministerul a avut pe masă 16 oferte în cadrul procedeului de selecţie a consultantului juridic, din care trei au fost declarate eligibile, cele ale SCA Vilău & Mitel, SCA Ţucă Zbârcea şi Asociaţii şi consorţiul format din SCA Zamfirescu Racoţii & Partners şi SCPA Rădulescu Costinescu & Asociaţii. Câştigătorul a fost desemnat în urma analizei ofertelor financiare ale ofertanţilor admişi.
Cifre
La data înfiinţării, SC Sanevit 2003 SA avea un capital social de 27,698 milioane lei. La finele lunii decembrie 2012, capitalul social a ajuns la 32,685 milioane lei, urmare a majorării, în anul 2004, cu cinci milioane lei aport AVAS. Începând cu data de 20 iunie, Ministerul Economiei exercită, în numele statului român, calitatea de acţionar unic al societăţii.
CITESTE SI:
Citiți principiile noastre de moderare aici!