ARAD. „Deşeurile reprezintă o problemă majoră şi complexă, dezbătută la nivel mondial şi care afectează întreaga populaţie a lumii”, explică președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, Gheorghe Seculici. În acest context, CCIA Arad organizează un curs de Specialist în managementul desurilor. „Cursul este util tuturor societăţilor comerciale care generează sau produc deşeuri (indiferent de tipul lor)”, a mai punctat președintele Camerei de Comerț. Cursul se va desfășura în perioada octombrie – noiembrie 2020, fiind autorizat de Specialist în managementul deșeurilor, cod COR 325713.
La acest curs se pot înscrie absolvenții de studii superioare. „În conformitate cu prevederile Legii nr. 211/25.11.2011, art. 22, alin.3, deţinătorii/producătorii de deşeuri persoane juridice, comercianţii, precum şi operatorii economici autorizaţi din punct de vedere al protecţiei mediului pentru efectuarea operaţiunilor de colectare şi transport deşeuri „au obligaţia să desemneze o persoană din rândul angajaţilor proprii care să urmărească şi să asigure îndeplinirea obligaţiilor prevăzute de prezenta lege sau să delege această obligaţie unei terţe persoane.
Tematica cursului vizează reglementări legislative în domeniu, noile directive şi responsabilități în activitate.Programul de formare se finalizează cu un examen de absolvire organizat în conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii şi Justitiei Sociale si al Ministrului Educatiei Nationale, pentru aprobarea Metodologiei certificarii formării profesionale a adultilor”, declară managerul Centrului de Formare Profesională din cadrul CCIA Arad, prof. Carmen Crişan.
Principalele tematici abordate cuprind: * Specialist în managementul deșeurilor – rolul si locul în organizație; *Procesul de management al deșeurilor în organizație: planificarea activităților de gestionarea a deșeurilor, instruirea personalului implicat în gestiunea deșeurilor, organizarea activității de gestiune a deșeurilor, evaluarea activităților în procesul de management al deșeurilor, urmărirea și îndeplinirea responsabilităților privind gestionarea deșeurilor; *Noutăți legislative în domeniul gestiunii deșeurilor – studii de caz; * Legea 211/2011 prezentare si studii de caz; *Monitorizarea si raportarea deșeurilor – studii de caz; *Soluții practice pentru a evita încălcarea legislației de mediu în domeniul deșeurilor – studii de caz; *Gestionarea integrată a deșeurilor: tendințe europene, politica gestiunii deșeurilor în România, cadru legislativ si alte cerințe, analiza ciclului de viață al produselor, studiu de caz; *Fluxul gestiunii deșeurilor: metode de colectare, transport, depozitare, reciclare, incinerare; Managementul integrat al deșeurilor; *Managementul deșeurilor în instituțiile publice; Deșeuri periculoase: gestiunea deșeurilor periculoase, depozitarea si incinerarea deșeurilor periculoase, transportul deșeurilor periculoase, obligații ale generatorilor de deșeuri periculoase, studiu de caz.
Confirmarea înscrierii la curs se poate face la adresele de email: ccia@ccia-arad.ro sau carmen.crisan@ccia-arad.ro, iar detalii se pot obține la telefon: 0730.188.299.
Trimite articolul
Xextraordinar,domnu seculici,va rog gasiti o modalitate sa-i OBLIGATI pe cei de la retim sa vina la curs sa invete ce sa faca cu investitia de 30 000 000E pe care inconstientii din primarie leau pus-o in brate
-
Păreți a fi ușor pe atarura. Cei 30 mil au fost acesatii de către întreg județul Arad…. RETIM gestionează doar zona 1 din 5 zone…. Iar stația de sortare deșeuri Arad nu era inclusa în SMID,pare un curs de sezon (la modă) din cauza ca ne-am asumat o țintă de reciclare la nivel național pe care se pare ca încă nu o putem realiza.
Incepand cu America,Italia…etc…sectorul deseurilor e controlat de Mafie…..! La noi sa fie altfel….??????