Ceea ce trebuia să fie o acţiune sub acoperire a ofiţerilor de la DGA şi a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a fost deconspirată de o cameră video care trebuia să înregistreze flagrante ale poliţiştilor de frontieră.
Anchetatorii au pus la cale o mega-acţiune, care trebuia să rămână secretă deocamdată, adică până la finalul anului. Se spune că odată finalizată acţiunea, mulţi umeri trebuiau să rămână fără stele. Acoperirea ofiţerilor de la DGA a fost spulberată când un poliţist de frontieră de la Turnu a observat că de sub haina ofiţerului, care s-a dat drept şofer de microbuz, lucea ceva. Ofiţerul a susţinut că este vorba despre telefonul mobil, însă poliţistul de frontieră nu s-a lăsat convins cu una cu două. A observat mai apoi că este vorba despre o cameră video. Agentul de frontieră şi-a sunat superiorii iar ofiţerul sub acoperire a sunat procurorul.
Viziunea IJPF
În scurt timp, procurorul a ajuns la Turnu, prezentând şefului Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad, Ioan Handra, un mandat semnat de judecător. Ce spune comisarul şef Ioan Handra, şeful IJPF Arad, despre cele întâmplate la Turnu? Acesta susţine faptul că agentul de frontieră nu a solicitat şi nici nu a primit bani de la ofiţerul sub acoperire. Şoferul s-a prezentat la Turnu, conducând un microbuz în care se aflau două familii de romi, cu copii. Poliţiştii de frontieră arădeni au controlat actele, au văzut că sunt în ordine şi i-au lăsat să plece. Colegii maghiari, însă, i-au întors din drum pe motiv că nu au scaune pentru copii. Agentul de frontieră a observat camera video după ce şoferul microbuzului s-a reîntors. Repet, agentul nu a solicitat şi nici nu i s-au dat bani de către ofiţerul sub acoperire , a declarat comisarul şef Ioan Handra, şeful IJPF Arad.
Acţiunea Parchetului
Codrin Gavra, procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, a recunoscut că acţiunea cu pricina este a instituţiei pe care o conduce, dar a declarat că nu poate face publice alte informaţii referitoare la flagrante. „Acţiunea este a Parchetului, dar, momentan, nu putem oferi alte informaţii referitoare la acest caz”, a declarat Gavra. Cu toate acestea, recenta acţiune împotriva poliţiştilor de pe Valea Mureşului, în urma căreia au fost reţinuţi şi vor fi trimişi în judecată 11 angajaţi ai Poliţiei şi o funcţionară de la „Drumuri”, lasă impresia că Parchetul a pus gând rău „şpăgarilor” din toate structurile Ministerului de Interne. Momentan, această informaţia nu a fost confirmată, oficial, de nimeni. Neoficial, procurorii arădeni au promis se pare, după flagrantele făcute poliţiştilor, că vor cădea şi alte capete şi nu doar de la IPJ.
Citiți principiile noastre de moderare aici!