Încă din prima zi, respectiv 24 octombrie, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, cunoscutul producător Andrea Iervolino, a avut întâlniri cu structurile de conducere ale Universităţii, precum şi cu studenţi, atât români, cât şi internaţionali.
În urma vizitei efectuate în Campusul Universitar „Vasile Goldiş” (Institutul de Științe ale Vieții, Centrele de Cercetare și laboratoarele de practică ale studenților, Biblioteca Universitară, Muzeul Doina și Baruțu T. Arghezi ş.a), a rămas profund impresionat de baza didactică şi de cercetare pusă la dispoziţia studenţilor.
A doua zi, Andrea Iervolino a participat, alături de conducerea Universității, la manifestările de la Păuliș, dedicate Zilei Armatei Române, după care a avut întrevederi cu reprezentanții autorităților locale şi județene.
Doctor Honoris Causa
Momentul festiv, respectiv de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa, organizat de conducerea Universității, în sala arhiplină „Regele Ferdinand”, din cadrul Primăriei Arad, a fost onorat de toate autorităţile locale şi judeţene.
Prof.univ.dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” a subliniat, în deschiderea ceremoniei: „Senatul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, la inițiativa Centrului Cultural Italian, a hotărât, în urma analizei Comisiei Universitare de Analiză, acordarea titlului de Doctor Honoris Causa domnului Andrea Iervolino, producător de film și antreprenor, presonalitate recunoscută la nivel internațional, în domeniul cinematografiei. Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad este deosebit de onorată să primească în rândurile sale, această personalitate marcantă, a cinematografiei internaționale, care la vârsta de 29 de ani este premiat pentru cel mai bun Producător de film, în cadrul celei de-a 71-a ediție a Festivalului de film de la Veneția, alături de Al Pacino și Barry Levinson. Este considerat drept unul din cei mai tineri și cei mai realizați antreprenori din industria filmului și a primit râvnitul Premiu Mimmo Rotella pentru contribuția sa la industria cinematografică italiană. Activitatea în domeniul cinematografiei o începe încă de la vârsta de 16 ani, producând, finanțând și distribuind peste 60 de filme. În anul 2015 devine Ambasadorul fimului italian în lume și cel mai bun Businessman italian din lume. În anul 2016 în cadrul Festivalului de Film Contemporan Italian, primește premiul pentru Cel Mai Bun Producător de film și Businessman. Recent, Domnului Andrea Iervolino i-a fost decernat premiul special din partea Primului Ministru al Canadei, Justin Trudeau, în numele Federației Lazio din Ontario pentru modul în care s-a remarcat atât în comunitatea italo-canadiană, cât și în societatea canadiană în ansamblul ei”, a precizat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG.
Exemplu demn de urmat
Prof.univ.dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii, a subliniat: „Cariera extraordinară a acestui tânăr artist, Andrea Iervolino, poate constitui un exemplu demn de urmat pentru studenţii noştri, care au în faţa lor astăzi, imaginea succesului, bazat pe muncă şi hotărâre. Andrea Iervolino, la vârsta de 29 de ani, este un producător de film italian la Hollywood și antreprenor. Este considerat cel mai bun producător italian de film din istoria cinematografiei și una dintre cele mai puternice personalități de la Hollywood. A primit, împreună cu Al Pacino și Barry Levinson premiul de Cel mai bun producător la cea de-a 71-a Ediție a Festivalului de Film de la Veneția. Iar, la cea de-a 73-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția a primit, împreună cu James Franco premiul de Cel mai bun producător cu «Bătălie îndoielnică».”
Film cu studenții UVVG
Recunoscutul producător de film, businessman și vizionar, așa cum este prezentat de presa internațională, Andrea Iervolino, care a lansat Grupul AMBI, împreună cu partenera sa de afaceri, Monika Bacardi, grup a cărui sarcină este să ofere finanțare pentru filme internaționale cu buget mediu și mare în care joacă nume de la Hollywood, a declarat că este deosebit de onorat pentru distincția primită, și are în vedere realizarea unui film cu participarea studenților din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, având în vedere propunerea domnului prof.univ.dr. Aurel Ardelelean, președintele Universităţii și a doamnei prof.univ.dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii, pentru realizarea unui curs de „Etică cinematografică”.
„Mulţumesc Comunităţii academice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad pentru titlul de Doctor Honoris Causa şi sunt profund impresionat de cercetarea și profesionalismul pe care l-am găsit la această Universitate. Este o idee foarte bună creearea unui cinematograf pentru studenți, deoarece am o experiență foarte bună în acest domeniu, la Universitatea din Pisca (Italia), unde am fost invitat să susțin cursuri de producție. În urma vizitei la Arad, voi avea numeroase ocazii de revenire în oraşul Dumneavoastră”, a declarat Andrea Iervolino.
Citiți principiile noastre de moderare aici!