La lucrări au participat studenții Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, în principal studenții de la specializările Relații internaţionale și studii europene și Istorie, dar în virtutea unei bune colaborări pe care UVVG o are cu mediul preuniversitar și cu Inspectoratul Școlar Județean, au fost prezente și două clase de elevi de clasa a XII-a de la Liceul Pedagogic și de la Liceul Textil, elevi care participă în mod tradițional la aceste dezbateri organizate de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.
Prof. univ. dr. Adrian Ivan, din cadrul Universităţii „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca, a precizat: „La invitația Universității de Vest „Vasile Goldiș” continui seria mea de conferințe legate de Uniunea Europeană. Am venit cu o temă la modă, dar care ridică foarte multe întrebări și răspunsuri, respectiv „Uniunea Europeană, încotro?”, pentru că au apărut foarte multe semne de întrebare privind viitorul Uniunii Europene. Am încercat, în fața publicului studențesc din Arad, a corpului profesoral și a prietenilor care au fost invitați, să vedem ce se întâmplă cu Uniunea Europeană. Cu această ocazie am lansat și cartea mea, publicată anul trecut, despre teoriile și practicile Uniunii Europene. Vin cu multă plăcere la Arad și întotdeauna găsesc nu numai prieteni, dar și foarte mulți interlocutori pe acest subiect destul de spinos al securității și relaţiilor internaționale”.
„Am avut bucuria să reluăm un ciclu de conferințe devenit tradițional în cadrul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport, respectiv conferințele susținute de prof. univ. dr. Adrian Liviu Ivan de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca, o personalitate recunoscută la nivel naţional și internaţional în domeniul relațiilor internaţionale și studiilor europene. Tema discutată a fost una extrem de generoasă și de actualitate, „Uniunea Europeană, încotro?”, Uniunea Europeană în fața multiplelor provocări reprezentate de crizele atât interne cât și externe, criza imigranților, ameninţările la adresa securității europene de la granița de est a UE, problema neînţelegerilor interne de la nivel european, problema posibilei ieșiri a Marii Britanii din UE. Toate aceste probleme vor fi abordate într-un ciclu de conferințe susținute de către prof. Adrian Liviu Ivan, prezent astăzi alături de lect. univ. dr. Claudiu Marian, un specialist în devenire și o autoritate în ceea ce privește sociologia electorală și Uniunea Europeană. Suntem bucuroși că i-am avut alături de noi și am inițiat acest nou ciclu de conferințe”, a declarat conf. univ. dr. Cristian Bențe, decanul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport.
Citiți principiile noastre de moderare aici!