O delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” condusă de prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității, conf. univ. dr. Sorin Bașchir, președintele Senatului Universitar, conf. univ. dr. Andrei Anghelina – Prorector responsabil cu antreprenoriatul, conf. univ. dr. Eugen Remeş – Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, Informatică şi Inginerie, conf. univ. dr. Radu Blaga – Coordonator al Centrului de antreprenoriat al UVVG Arad, lect. univ. dr. Erika Stan – coordonator al British Language Center – Centrul BLC-UVVG și asistent univ. drd. Karol Wild – Coordonator al Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră al UVVG Arad, cadre didactice și studenți străini, a vizitat, zilele trecute filiala UVVG din Zalău a cărui director este prof. univ. dr. Aurica Grec și filiala din Marghita a cărui director este prof. dr. Gheorghe Lupău. La întâlniri au participat absolvenţii ALUMNI, primari, antreprenori, directori de instituţii, precum și studenții filialelor Zalău și Marghita.
Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a declarat: „Am prezentat, alături de colegii mei din cadrul Universității, centrele de cercetare pe care le-am înființat și am participat la întâlnirea cu comunitatea ALUMNI și întreprinzători, la nivelul filialelor Zalău și Marghita din cadrul Universității noastre, considerând că o Universitate echilibrată, dinamică și competitivă este un câștig pentru orice comunitate. Am fost din nou cu drag la Zalău și Marghita, pentru a ne reîntâlni cu colegii care au absolvit. Universitatea noastră are peste 85.000 de absolvenți, iar aceste întâlniri dorim să devină o tradiție la nivelul fiecărei filiale. Suntem foarte onorați pentru sprijinul oferit de autoritățile locale și le-am mulțumit pentru acest sprijin acordat de-a lungul anilor. Scopul esențial al vizitei noastre în filialele universității este de a forma comisii mixte, autorități și cadre didactice, care să analizeze cerințele la nivel local, pentru a dezvolta programe la nivel de licență și masterat, în urma unui studiu de cercetare antreprenorială la nivel local, astfel încât să putem veni cu o ofertă concretă în ceea ce înseamnă forța de muncă”.
Prof. univ. dr. Aurica Grec, directorul filialei Zalău, a subliniat: „Ne-am bucurat de prezența în mijlocul nostru a unei delegații a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, condusă de d-na rector prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, care a avut întâlniri cu studenții filialei Zalău a Universității de Vest „Vasile Goldiș”, privind subiecte interesante legate de posibilități de colaborare pe viitor, antreprenoriat, orientare profesională, iar pe de altă parte cu absolvenții ALUMNI și din cadrul filialei Zalău, dar și cu antreprenorii. Vizita a constituit o plăcere și o mare bucurie pentru noi, iar întrunirea a fost încărcată de emoție, absolvenții noștri având și rol de antreprenori. Aceștia și-au prezentat activitatea și faptul că s-au format profesional la Universitatea noastră, lucru care i-a ajutat în viață și în afacerile lor. Cu toții au precizat că astfel de întâlniri trebuie să continue pentru că sunt de bun augur și pot constitui un fundament pentru dezvoltare antreprenorială viitoare. Absolvenții au venit cu brațele deschise, încărcați de emoția reîntâlnirii cu cadrele didactice, iar ceea ce m-a impresionat a fost faptul că au venit cu oferte promoționale din partea lor adresate studenților și cadrelor didactice. Sunt rezultate concrete și porțile sunt deschise spre colaborare pe viitor”.
„Pentru Filiala Marghita din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” a fost o bucurie de a găzdui vizita unei delegaţii condusă de d-na rector a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, din care au făcut parte preşedintele Senatului Universităţii, dl. conf. univ. dr. Aristide Sorin Başchir, precum şi a dl. prof. univ. dr. Cristian Haiduc, prorector pentru programe de licenţă, masterat, asigurarea calităţii şi probleme studenţeşti, precum şi a unora dintre oamenii de afaceri din oraşul Marghita, dintre care aş remarca pe managerul firmei care se ocupă de mentenanţa structurii de suprafaţă a OMV, dl. Arkosi, această firmă fiind cea mai puternică din această zonă, pe dl. primar Pocsaly Zoltan, pe dl. viceprimar ec. Lazăr Ioan, absolvent şi masterand al Universităţii noastre şi pe d-na. director a Spitalului din oraşul nostru, jurist Bradacs Aliz, care acordă un sprijin foarte important Universității noastre. În urma întâlnirii, se dorește ca pe viitor Facultatea de Medicină, din cadrul UVVG, prin Departamentul de Ştiinţe ale Vieţii, să efectueze o cercetare în zona noastră având în vedere că, la noi, incidenţele de boli pulmonare şi de cancer – generate de prezenţa fenolilor în nămolurile din Barcău – sunt extrem de ridicate. Legat de acest lucru nu pot să omit faptul că unul dintre profesorii noştri, Ardelean Doru, a făcut o cercetare extraordinară cu privire la râul Barcău şi la râul Tur” a subliniat prof. dr. Gheorghe Lupău, directorul filialei Marghita din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!