Acum, cele două cadre didactice lucrează la implementarea în școală a lucrurilor pe care le-au învățat. „Prin Proiectul finanțat de Uniunea Europeană, cadrele didactice de la Liceul Tehnologic Stefan Hell Sântana doresc să multiplice experiența dobândită în această lună la un schimb de experiență la Institutul Filles de Marie din Bruxelles, școală pilot pentru învățare colaborativă și implementarea celor mai noi rezultate din neuroștiințe. Scopul mobilității a fost de însușire a practicilor didactice inovative bazate pe neuroștiințe și implementarea lor la Liceul Tehnologic Ștefan Hell din Sântana și școlile din zona”, transmit cei de la liceul din Sântana.
Directorul Institutului Filles de Marie, Dimitri Van Den Dooren, este promotorul învățării colaborative, a perfecționării cadrelor didactice printr-un proces de didactică experimentală, fundamentată pe neuroștiințe și pe o dotare cu materiale didactice moderne, care stimulează creativitatea și învățarea, în această școala cosmopolită. „Nu trebuie să prelungim timpul de școală, ci să îl rearanjam”, argumentează Bruno Humbeeck, psiholog educațional la Universitattea Mons, Belgia.
Trimite articolul
XDomnule redactor,
despre cadrele didactice din aceeași școală care au fost plecate în cadrul aceluiași program la Stegen/Germania nu aveți nimic de spus? Sau ele nu merită amintite în acest articol? Probabil că nu au nume așa importante…
Sigur este localitatea cu cele mai multe porți de mâncare care se dau copiilor e rușinos de frustrant in ce saracie am ajuns.