Sindicatul Democratic Învățământ Arad anunță că pe 17 mai, între orele 11 și 13, în instituțiile și unitățile de învățământ în care există membri de sindicat ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, să se desfășoare o grevă de avertisment. Sindicatul a organizat un referendum în rândul membrilor, din care a rezultat că peste 70% dintre respondenți sunt de acord ca, dacă nu se ajunge la un consens cu Ministerul Educației și cu Guvern, începând cu data de 22 mai 2023 să înceapă o grevă generală.
Astfel, conform unei hotărâri a Federației, „În data de 7 mai se desfășoară GREVA DE AVERTISMENT în instituțiile și unitățile de învățământ unde există membri de sindicat ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, în intervalul orar 11:00 – 13:00”, respectiv „se declanșează GREVA GENERALĂ începând din data de 22 mai 2023, în instituțiile și unitățile de învățământ unde există membri de sindicat ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ”.
Federația a transmis notificări privind declanșarea grevei către Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, inspectoratelor școlare județene și inspectoratelor teritoriale de muncă.
Greva de avertisment și cea generală sunt măsuri luate după votul membrilor Colegiului Național al Liderilor. Din cele 185 de voturi, 158 au fost „pentru” greve, 17 „împotrivă” și 10 au fost abțineri – pentru greva de avertisment, respectiv 173 au fost „pentru” și 12 „abțineri” – în ceea ce privește greva generală. La Arad, peste 83% dintre membrii sindicatului sunt de acord cu greva, iar 7% au fost împotrivă sau indeciși.
Trimite articolul
XAstia stiu numa sa cerseasca, dar cand ii intrebi de performanta in scoala, iti explica ca poti sa mergi si la meditatii. Cat timp directorul de scoala nu are putere totala in scoala lui, nu avem ce sa vorbim de performanta. E plin de secretare facute inspectoare si profesoare fara nici o treaba cu performanta invatamantului in scoli. E adevarat ca poti scoate performanta doar cu elevi doritori si dotati, cadrele de invataman din ziua de azi sunt praf!!! Praf!!
-
Daca vrea copilul sa invete, invata. Asta e universal valabil. Da, exista si multi profesori care poate nu sunt “agreati” de elevi din diverse motive, exact cum au fost si vor fi mereu. Dar oricum o dai, un profesor nu trebuie sa “cerseasca”, un profesor trebuie sa primeasca, nu sa aiba salariu mai mic decat un sofer de mai minister sau decat femeia de serviciu. Despre asta e vorba aici. Si mai e ceva de adaugat legat de “calitatea copiilor” de azi, care, mereu se constata cu stupoare ca sunt “analfabeti functionali”, ma intreb oare, cati dintre acesti copii au acasa parinti care sa se ocupe de educatia lor, sa le puna o carte in mana, sa le citeasca, sa le explice notiuni nu doar sa le tranteasca tableta si consola in mana? Cati parinti mai petrec efectiv timp util cu copilul si nu ii lasa permanent la bunici sau cu bone? Toata lumea munceste, dar asta nu inseamna ca iti faci copil doar ca sa ai asteptari sa il educe profesorii la scoala. Nici nu mai vor sa faca copii romanii dar si cei pe care ii fac, le stau in calea planurilor lor de vacanta, petreceri etc. Educatia incepe acasa in primul rand, iubirea fata de carte incepe acasa.
-
De acord cu Piuir. In continuu numai salarii, salarii…… Atmosfera din scoli este necorespunzatoare, programa fara nici o legatura cu viata sau cu viitorul copiilor. Faceti ca doctorii :vreti performanta veniti la meditatii.. Acusi va faceti cabinete… RUSINE
-
Programa nu prea are legatura cu salariile profesorilor.
-
-
Directorul sa aibă putere cand el este pus politic? examen scris si interviu ? Si la interviu ai consilieri de la primărie ? Sa se dea examen scris si gata.cel mai bun câștiga..ești cel mai bun la scris si te pică la interviu ,ca sa director cine trebuie de la partid
Se vede ca nu ti-a placut scoala, cand ajunbgi sa generalizezi astfel. Tine minte: tara te vrea prost.
-
Ca și tu.
Au 3 mii-jumate ,ce frast mai v-or?18 ore norma de saptamana,inseamna maxim 4 ore pe zi de lucru-deci juma de morma!adica eu lucru k prostu naibii-9 ore pe zi la coasa,sapa,la pikamer,la norma-si am acelasi salar.pe bunee??pai e DISCRIMINARE!!cum adica??aaa,are facultate si sta picior peste picior..
Meditatii se fac in acest interval? La scaola doar socializam, scoala facem la meditatii.
-
Profesorul de desen, cel de muzica sau cel de educatie tehnologica dau meditatii in privat?
-
Poate ca nu, dar au cu toții vacante de se prăpădesc.nu doar 21 de zile de concediu de odihna ei au aproape jum de an..mai merg sa facă orarul sau sa stea la telefon și basta..ți.pul trece banii vin.
-
Daca consideri ca e atat de usor de ce nu mergi dumneata DOAR o saptamana sa stai in clasa si doar sa supraveghezi fara a preda. Va spun ca dupa 7 ore mergi casa si a doua zi nu mai mergi.
Concediul acela despre care pomemesti este binemeritat.
-
-
La plus 60 de milioane salar si eu as mai cere … cand arata fluturasii sa vada lumea ?
Daca nu va convine mediul de lucru (vacanta la greu, cadouri, 20 de ore pe saptamana lucrate si alea stim noi parinti cum sunt), va astempam cu drag in zona industriala ARAD. Avem de lucru 14 ore/zi si nu 3-4 ore cat lucrati acuma. Mediul privat va asteapta cu bratele deschise. Va garantam ca dupa 14 ore de lucru/zi nu mai aveti chef nici de meditati.
Săracii profesori….
Au salarii de mizerie, s-a lăudat zilele trecute unu’ și și-a arătat fluturașul de salariu, transformat in euro, e vreo 1350 €!
Săracii…
Unele comentarii de aici sunt pline de invidie, ură și prostie. Provenite probabil, de la foști elevi ”eminenți” care în anii de școală s-au ocupat de câte și mai câte, doar de școală nu. Respect excepțiilor!
Iar vor bani? Toata ziua fac meditatii, la scoala nu isi predau nicicum materia, nu inteleg nimic copiii dar ei au titlul de DR. Vai si amar de educatia copiiilor nostri in mana acestor derbedei!
Profesorii – de la liceele, unde elevii SUB 50 % au reușit la Bacalaureat – și dânșii cer mărire de salar ?
Părerea mea e că persoanele din învățământ ar trebui să aibă cele mai mari salarii dintr-o țară. Din mâinile lor ies oameni. Educația unui popor este foarte importantă, sau cel puțin ar trebui sa fie. Ca să nu mai spun ce greu este să lucrezi cu copiii, mai ales în ziua de azi, când nu prea le mai pasă de învățat. E greu să le insufli dorința asta de a învăța și de a reuși în viață