Sindicatul anunță că în fața Prefecturii Județului Arad, între orele 11.00-12.00, va fi organizată o acțiune de protest, respectiv pichetarea prefecturii, la care și-au anunțat participarea aproximativ 300 de salariați din unități școlare aparținătoare SDÎ Arad. Acțiunea este motivată de indiferența autorităților decidente față de revendicările personalului din învățământ aflat în grevă începând cu 22.05.2023.
„Atât înainte de grevă, cât și în timpul acesteia, au avut loc întâlniri între reprezentanții sindicatelor din educație și reprezentanți ai guvernului în care discuțiile s-au axat pe rezolvarea problemelor din sistem, probleme care sunt semnalate de către sindicate încă din luna decembrie 2021. Nici în această săptămână de grevă a personalului din învățământ, care a condus la blocarea activității în cele mai multe școli din întreaga țară, negocierile nu au dus la niciun rezultat, deoarece factorii politici nu se implică cu adevărat în rezolvarea conflictului și nu iau în serios revendicările colegilor noștri, astfel încât au lăsat o singură opțiune – continuarea conflictului de muncă până la rezolvarea problemelor cu care se confruntă sectorul educație. Prin urmare greva generală va continua pe termen nelimitat”, transmite prof. Dănuț Ienășescu, președintele Sindicatului Democratic Învățământ Arad.
Trimite articolul
XMi se pare just!
Ar trebui sa le fie rusine ! Marea majoritate nu fac nimic pentru salariul pe care il incaseaza acum, mai vor marire, pentru ce oare…
-
Se vede ca nu ai prea fost dus la scoala…
Ai fost sa vezi cât de greu este sa inveti o generație de nesimțiți, TikTokeri și șmecherași de bani gata care cred ca sunt centrul pământului? Pun pariu ca ești genul de părinte care își lasă copilul la program prelungit ca nu îl suporta acasa ca are prea multă energie.
Se dau si meditații??? Gratis?
-
Așa și-o fi făcut Iohannis casele, doar că nu toți profesorii dau meditații
sa iasa falkosu din primarie!!
Mi se pare just!
Foarte bine fac! Să meargă până la capăt!
Nu știu cât câștigă profesorii și, mai ales, nu mai știu ce înseamnă astăzi ”trai decent”.
Dar poate că n-ar fi rău, înainte de a vocifera în stradă, să ne spună acești profesori unde au fost acești 33 de ani în care s-a distrus învățământul românesc. Că n-au apărut din senin analfabeții funcțional (cam 50% dintre tineri).
Meditatiile ar fi cazul sa fie impozitate
Salarii? Da pregatirea profesorilor, o mare parte sunt mai slab pregatiti decat o parte dintre elevi, sunt prea multi profesori care fac deosebire( mai exact umilesc) elevi buni prin faptul ca, contra cost dau note mari elevilor aproape analfabeti.
Daca pretinzi a fi corect prima data fa tu (profesor) totul corect si cat mai bine si abia atunci sa deschizi gura sa ceri ceva, atat timp cat tu profesorul ai imense lipsuri in pregatire, in moralitate, etc nu prea ai dreptul sa ceri ceva!!!!