Finanțat cu sprijinul Comisiei Europene, proiectul va dura până pe 31 august 2017. În organizarea proiectului participă parteneri din România, Maria Britanie, Spania, Italia și Polonia, în cadrul UAV responsabil de proiect fiind lect.dr. Camelia Nadia Bran.
Scopul proiectului este profesionalizarea la nivel european a carierei pentru ocupația de lucrător de tineret, o ocupație nou apărută în România, dar și crearea unei platforme on-line de învățare ce valorizează principiile interacțiunii și gamificării, atât de dragi tinerilor de astăzi. Studenții UAV Arad și cadrele didactice din cadrul Facultății de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială au fost implicați atât în procesul de elaborare și testare a produselor proiectului, cât și în procesul de diseminare.
„Nu mai puțin de 500 de elevi ai universității noastre s-au informat cu privire la specificul profesiei de lucrător de tineret” – declară prof.univ.dr. Ramona Lile, rectorul UAV. Aceasta a ținut să îi amintească și pe studenții specializării Psihologie, care „au realizat sesiuni interactive de informare cu privire la produsele proiectului, pentru 200 de tineri din liceele arădene”.
Evenimentul final al proiectului, „Trusa lucrătorului de tineret – provocarea Europeană”, cu participarea a peste 50 de tineri din 30 de țări, va avea loc la Timișoara, în perioada 6-9 iulie 2017.
„Lucrător de tineret”
Profesia de „lucrător de tineret” este una nouă în România, fiind recent inclusă în Clasificarea Ocupațiilor din România. Rolul lucrătorului de tineret este să îi ajute pe tineri să se descurce și să își dezvolte abilitățile, tinerii putând totodată să fie ajutați să se integreze cu ușurință în comunitate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!