ARAD. Facultatea de Științe Umaniste, Politice și Administrative a Universității de Vest „Vasile Goldiș” găzduiește, în perioada 5-8 februarie , lucrările proiectului european „Strategii de implementare a stilurilor de viaţă sănătoase în rândul adulţilor cu focalizare pe grupurile vulnerabile.”
La deschiderea lucrărilor au participat prof. univ. dr. Cristian Haiduc, prorector al UVVG, prof. univ. dr. Teodor Pătrăuţă, decanul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport, conf. univ. dr. Marius Grec, decanul Facultății de Științe Umaniste, Politice și Administrative, prof. Maria Haș, director adjunct al Colegiului „Moise Nicoară”, cadre didactice ale UVVG incluse în proiect și reprezentați ai unor instituții educaționale din Suedia, Norvegia, Danemarca, Spania, Portugalia, Turcia, Germania şi România.
Conf. univ. dr. Vanda Stan, coordonatorul de proiect din partea română, cadru didactic al Facultății de Științe Umaniste Politice și Administrative a UVVG, membru al Departamentului de Limbi Moderne, ne-a declarat că este un proiect dedicat educaţiei adulţilor Lifelong Learning – Educaţie pe tot parcursul vieţii, câștigat în vara anului 2012. „Proiectul l-am câştigat pentru Colegiul Naţional „Moise Nicoară” dar îl desfăşurăm în parteneriat cu Universitatea „V. Goldiş” datorităa relaţiei foarte apropiate pe care o avem cu aceasta. Proiectul se va derula pe o perioadă de doi ani, iar participanţii provin din Norvegia, Suedia, Danemarca, Spania, Portugalia, Turcia, Germania şi România. Cu alte cuvinte, avem un număr mare de ţări care acoperă aproape întreaga Uniune Europeană. Cu toţi manifestăm un interes foarte mare pentru această problemă care aparent nu ţine de viaţa noastră, dar de fapt, nimic nu contează dacă nu suntem sănătoşi”.
Conf. univ. dr. Marius Grec, decan al Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative, a subliniat că „este un proiect realizat din fonduri europene printr-un parteneriat între Colegiul Naţional „Moise Nicoară” şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, prin Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei şi prin Facultatea de Ştiinţe Umaniste. La acest proiect participă ONG-uri şi instituţii ale educaţiei din Norvegia, Suedia, Danemarca, Spania, Portugalia, Turcia, Germania şi România. Proiectul a fost lansat la Cordoba în luna noiembrie anul trecut şi se va finaliza printr-o întâlnire în Suedia, unde se vor trage concluziile. Pe parcursul celor trei zile participanţii vor avea ocazia să viziteze oraşul Arad, primele impresii fiind favorabile oraşului nostru. Sperăm că toţi participanţii vor avea un sejur plăcut în Arad, iar concluziile referitoare la proiectul ca atare ne vor ajuta pentru a trăi mai bine, mai sănătos, ideea fiind de a imprima un mod de a trăi care să conducă la o speranţă de viaţă cât mai ridicată”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!