Proiectul are o valoare totală de 17.901.371 lei, respectiv aproape 4 milioane euro şi va contribui la rezolvarea unei probleme esenţiale a economiilor europene, şomajul tot mai ridicat, din care o mare parte este reprezentat de şomajul neînregistrat.
Principalele beneficii ale proiectului vor consta într-o gestionare mai eficienta a şomajului dar si pentru combaterea si prevenirea şomajului în zona de Vest a României. Proiectul asumă un rol pilot şi va ghida gestionarea şomajului şi în alte regiuni ale României şi, într-un viitor previzibil, şi gestionarea şomajului în regiuni economice transfrontaliere, vizând într-o perspectivă îndelungată chiar şi un proces de colaborare între instituţii abilitate pe plan european.
Prof. univ. dr. K. B. Schebesch, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice, coordonator de proiect din partea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, ne-a declarat că: „Instrumentele de lucru se bazează pe procese inspirate din metodele moderne de e-government şi din e-colaborare oferind şomerilor interfeţe de informare si de tranzacţionare de forţe de muncă moderne asigurând în aşa fel o rapidă şi mulţumitoare potrivire de cerere şi ofertă pe pieţele muncii. Cu acest proiect se vor pune bazele unei strategii adecvate pentru combaterea fenomenelor de şomaj neînregistrat precum si de prestări de muncă în economia subterană”.
Prognoză modernă
Activităţile proiectului sunt diverse şi complexe, printre acestea realizarea unei anchete sociale extinse (un eşantion de 5000 persoane), respectiv dezvoltarea unei platforme de prognoză modernă pentru anumite aspecte ale pieţelor muncii care sunt utile pentru beneficiarul AJOFM Arad.
Citiți principiile noastre de moderare aici!