În perioada 24 mai – 6 iunie 2010 un grup de 20 de cadre didactice, formatori ai Casei Corpului Didactic „Alexandru Gavra” Arad, a participat la o mobilitate Persoane pe Piaţa Muncii in Malta. Prin participarea la acest plasament pe piaţa muncii într-o ţară a Uniunii Europene, Casa Corpului Didactic „Alexandru Gavra” Arad şi-a propus şi realizat formarea şi activarea unei echipe de douăzeci (20) de formatori cu expertiză în domeniul managementului educaţional. Pe parcursul mobilităţii aceştia au avut ocazia de a-şi dezvolta competenţele profesionale în proiectarea si realizarea de programe de formare, de a-şi dezvolta capacitatea de inovaţie, creativitatea şi flexibilitatea de care trebuie să dea dovadă un formator.
Participanţii la mobilitatea din Malta, beneficiari ai grantului Leonardo da Vinci, au fost: Ardelean Otilia Călina, Barbosu Mirela, Băişanu Steliana, Borza Cornelia, Chiş Lavinia – Emilia, Chiţu Eugenia Larisa, Cojocariu Amalia Roxana, Crişan Teodor, Crista Anamaria, Crâsnic Simona Ileana, Marinescu Marcela Minodora, Martin Raluca, Pellegrini Lilla Zsofia, Sfârăilă Livia, Plăcintar Angela Carmen, Sîrb Zorel Nicoară, Stiger Simona Rodica, Toderici Ovidiu Florin, Tocaciu Mariana Iolanda, Vancu Rodica. Plasamentul pe piaţa muncii a celor douăzeci de formatori a avut loc la centrul de formare MS – Three Limited Services, Malta fiind îndrumaţi de coordonatorul proiectului Raluca Martin si de tutorele din organizaţia de primire George Papagiorcopulo.
Participanţii la acest proiect, au desfăşurat activităţi pe piata muncii în ţara parteneră, activităţi specifice unui formator, au asistat la sesiuni de training susţinute de formatori din instituţia de primire pentru a se familiariza cu politica centrului de formare şi pentru a înţelege sarcinile ce le vor avea de îndeplinit pe parcursul plasamentului.
Formatorii Casei Corpului Didactic au adaptat şi proiectat sesiuni de formare pe tema managementului educaţional în vederea susţinerii de sesiuni de formare în instituţia de primire, partenerul nostru MS – Three Limited Services.
Tema proiectului, cea a managementului educaţional, a fost divizată în zece sub-teme de interes: leadership, dezvoltarea resursei umane în şcoli, relaţia şcoală – comunitate, gândire laterală, managementul timpului, managementul stresului, marketing şcolar, luarea deciziilor în procesul de management, managementul conflictelor, motivarea staffului educaţional. Sesiunile de formare, desfăşurate zilnic, pe temele menţionate anterior, au fost adaptate şi proiectate ţinând cont de nevoile grupului de formabili ai partenerului participanţi la activitatea de formare.
Beneficiarii acestui grant pe parcursul plasamentului au elaborat materiale suport necesare susţinerii sesiunilor de formare proiectate ce au avut loc în instituţia parteneră.
Întreaga activitate desfăşurată în instituţia partenerului a fost supervizată de către formatorii acreditaţi ai instituţia de primire, partenerul nostru MS – Three Limited Services.
Activităţile derulate pe parcursul celor două săptămâni de plasament au oferit ocazia formatorilor noştri să dobândească cunoştinţe, abilităţi şi competenţe de proiectare, susţinere şi conducere a programelor de formare pentru cadrele didactice cu funcţii de conducere din învăţământul preuniversitar pe tema managementului educaţional.
Ca urmare a experienţei şi competenţelor dobândite prin acest proiect, în oferta Casei Corpului Didactic „Alexandru Gavra” Arad, începând cu anul şcolar viitor se va introduce un nou program de formare adresat managerilor şcolari.
Coordonator proiect prof. Martin Raluca
Director Casa Corpului Didactic”Alexandru Gavra” Arad prof. Chiţu Larisa
Citiți principiile noastre de moderare aici!