A fost lansată procedura de achiziție a serviciilor de elaborare documentații tehnico-economice și pentru asistență tehnică din partea proiectantului aferente obiectivului de investiții „Construire Secții Obstetrică Ginecologie și Neonatalogie, Secție Chirurgie Infantilă, Secție Pediatrie”, care ar urma să fie construite în curtea Spitalului Județean.
Conform descrierii publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, noul corp de clădire va avea demisol, parter, șapte etaje, etaj tehnic și heliport. Suprafața construită va fi de peste 3 mii de metri pătrați, iar aria desfășurată de peste 25 de mii de metri pătraţi. La parter vor fi secțiile de spitalizare de zi și ambulatoriu, compartimentul/unitatea de primiri urgențe, spațiile administrative, epidemiologie; la etajele 1 și 2 vor fi secțiile de pediatrie, la etajul 3 – chirurgie pediatrică, la etajul 4 – ginecologie, la etajul 5 – obstetrică, la etajul 6 – neonatologie, la etajul 7 – bloc operator și terapie Intensivă, la etaj 8 – spații tehnice, iar etajul 9 retras va găzdui heliportul.
„Investiția va cuprinde un total de 335 de paturi: 312 paturi (286 de paturi spitalizare continuă și 26 paturi ATI) și 23 paturi spitalizare de zi. O prioritate pentru Județul Arad, privind Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, o reprezintă asigurarea circuitelor medicale conforme cu standardele în vigoare și obținerea autorizațiilor și avizelor de funcționare concretizate prin oferirea unor condiții de spitalizare moderne și orientate către nevoile actuale. Datorită vechimii și a stării de degradare a unor clădiri în care funcționează secții și compartimente medicale, autorizațiile sunt imposibil de obținut”, se arată în descrierea achiziției.
În momentul de față, secțiile de neonatologie, pediatrie, chirurgie și ortopedie pediatrică, compartimentul de boli infecțioase și cel de neuropsihiatrie infantilă funcționează în clădiri construite la începutul anilor 1900.
„În prezent, circuitele medicale prevăzute de legislația în vigoare sunt greu de respectat, iar clădirile necesită reparații capitale”, se arată în descrierea achiziției.
Studiul de fezabilitate pentru noul spital matern a fost realizat deja, în urma acestuia rezultând faptul că viitorul complex va costa peste 711 milioane de lei, adică peste 140 de milione de euro. Conform informațiilor din SEAP, obiectivul de investiții a fost propus spre finanțare în cadrul PNRR, însă încă nu a fost semnat un contract de finanțare. Mai mult, proiectarea care va fi contractată în baza procedurii de achiziție lansată acum de Consiliul Județean Arad este condiționată de semnarea contractului de finanțare prin PNRR. Conform Ghidului de finanțare PNRR, termenul estimat pentru semnarea contractului de finanțare este 30 martie 2023.
Trimite articolul
XDoamne ajuta!
suntem rusinea Romaniei cu actualul matern… bine ca au mai renovat ONG-urile …anumite sectii din matern.
felicitari echipei PNL din Consiliul Judetean ARAD
cunosc oameni care nu au votat PNL in genereal, dar la Cons.Jud au votat echipa , ptr ca sunt seriosi si isi vad de treaba.
Se poate….si la noi.
-
Sa îl vedem gata apoi putem felicita echipele…. Pana atunci se pot întâmplă multe, mai ales la romanica. Doamne ajuta sa se concretizeze/finalizeze acel spital!
-
doamne ajuta la ce?un amarit de ONG -daruieste viata- termina un spital un pic mai mare si cheltuie 30 000 000E asta e de 3x mai scump si cit va costa in final?dar bine ca se face,trebuie sa se adevereasca zicerea ca au furat da au si facut
Ce atâtea licitații, nu o face firma Faraonului, ca doar ei sunt abonați la contractele de proiectare publice, sau il sare Cioancă pe faraon?
Proarhitectura??