ARAD. Arădencele din Con Brio și-au prezentat proiectele pentru acest an, atât din punct de vedere personal, cât și profesional. Cu dedicare și profesionalism, doamnele ghidate de prof.univ.dr. Lizica Mihuț își propun să își lase amprenta prin munca lor, fiind o prezență remarcabilă în societatea arădeană și nu numai.
Axată pe sănătatea morală
Viorica Popescu, avocată de prestigiu și scriitoare cu suflet și pasiune, susţine că din punctul său de vedere sănătatea fizică, psihică şi morală sunt aspecte foarte importante. „Sănătatea fizică este importantă, sănătatea psihică este importantă, dar la fel de importantă este sănătatea morală, din care eu fac un standard. Este foarte important să ne apărăm prestigiul, este foarte important să fim morali ca şi avocaţi. În timpul pandemiei am scris o carte, «Iov şi… Iova şi…». În continuare, vreau să scriu o altă carte, «Spovedania păcătosului», unde în spatele eroului principal să fie multe dintre păcatele pe care am vrut să le ocolesc de-a lungul celor 45 de ani de avocatură”, a punctat Viorica Popescu.
Bune practici
Ramona Pantea, preşedintele Patronatului Psihologilor de Liberă Practică din Zona de Vest, îşi propune să scrie un ghid de bune practici în domeniul expertizei psihologice judiciare. „Mi-am propus să realizez un ghid de bune practici pentru că în spatele actelor pe care le facem se află destine, vieţi de care suntem obligaţi să ţinem cont. Mi-am mai propus să scot o carte la care lucrez de foarte mult timp, «Psihologia la mansardă», pentru că într-o perioadă de pandemie, de război, este foarte important să ne menţinem echilibrul psihologic. Pe plan personal, este foarte important să fim noi înşine în echilibru”, spune Ramona Pantea.
Un avocat pentru școală
Avocata Diana Maria Chiţoi are planuri în ceea ce priveşte Baroul Arad, din conducerea căruia face parte. „În anul 2022, în calitate de consilier în cadrul Consiliului Baroului Arad, îmi propun să dezvolt proiecte utile profesiei noastre, și să particip, alături de colegii consilieri și de decanul nostru, la proiectele organului de conducere al profesiei, dedicate realizării strategiei și reformelor viitorului profesiei noastre. De asemenea, particip la proiectul «Fii avocat în școala ta», un program de educație juridică non-formală în școli, inițiat de UNBR, care presupune susținerea de către avocați a unor ore de educație juridică în școli, în mod voluntar și neremunerat, având ca scop responsabilizarea tinerilor, explicarea de către specialiști a consecințelor juridice a unor fapte de viață și sprijinirea tinerei generații în procesul de evoluție în vederea integrării pozitive ca membri ai societății”, subliniază Diana Chițioi.
Un proiect pe an
Liliana Bran, directorul Şcolii Postliceale Sanitare susţine că implicată fiind în procesul de învăţământ, are proiecte de viitor în fiecare an: „Școala Postliceală Sanitară din Arad are o strălucită tradiție, împlinind recent 100 de ani de existență. Această excepțională tradiție impune elaborarea unei strategii riguroase și eficiente pentru prezent și pentru viitor. […] Referindu-mă la resursa umană, învățământul medical, un învățământ de nișă, are cadre didactice, care s-au dedicat integral acestei profesii, ce presupune nu numai cunoștințe de specialitate, ci și o evidentă și necesară dăruire, uneori, până la sacrificiu de sine pentru «cauza» semenilor. […] Continuarea acestor activități poate fi un proiect de viitor, la care se adaugă și scrierea unei cărți de specialitate, care abordează probleme teoretice dar și practice/aplicative privind profesia de asistent medical”.
Familia, un proiect personal
Ana-Maria Dragoş, preşedintele Asociaţiei Con Brio, susţine că familia va fi proiectul personal prioritar de anul acesta: „Când familia este bine, avem resurse inepuizabile pentru tot ceea ce facem pentru noi, dar și să contribuim la binele societății în care trăim. În ultima perioadă pot să spun că mi-am evaluat și reevaluat prioritățile. Multe dintre planurile mele vor suferi amânări. Având în vedere anii pandemici și contextul politic actual, cred că fiecare dintre noi am ajuns să prețuim mai mult viața, să ne bucurăm de ce avem, să ținem familia aproape și nu în ultimul rând să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru fiecare zi din viața noastră. Vă doresc Post binecuvântat cu pace și liniște”, susţine Ana-Maria Dragoş.
Fiscalitatea în România
Aureliana Man, doctor în economie, îşi propune, printre altele, să realizeze două articole despre fiscalitatea din România: „Consider că doctoratul în economie și teza de doctorat privind fiscalitatea nu reprezintă finalul pregătirii mele profesionale, în condițiile în care legislația este în continuă schimbare și au loc chiar modificări fundamentale. De asemenea, pe plan profesional îmi propun să elaborez două articole de specialitate, care să învedereze soluții și fundamente teoretice privind domeniul de mare interes, care este fiscalitatea în România. Îmi propun să ofer consultanță în domeniu fiscalității, în mod gratuit, celor interesați de propria lor perfecționare”.
„Atitudini și confesiuni”
Prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, a vorbit despre cartea de publicistică pe care doreşte să o lanseze, despre ediţia de anul acesta a Simpozionului „Cultură şi Civilizaţie Chineză. Dialoguri Româno-Chineze”, precum şi despre cartea dedicată simpozionului.
„Am două proiecte în acest an. Lansarea unei cărţi de publicistică, prima mea carte de publicistică, «ATITUDINI și CONFESIUNI». Este un volum de publicistică, care nu se suprapune cu jurnalismul, deși nu ignoră cotidianul, ci își asumă, cu sinceritate și luciditate o dimensiune tematică, relevând aspecte evocaționale sau de ordin confesional, precum și aspecte sociale, culturale, spirituale, interrelaționale. Cartea este de fapt o crestomație ce reunește, ca un puzzle, un tablou plurivalent și multicolor despre oameni, evenimente, idei, propunându-și să prelungească clipa în posteritate. Se spune că publicistica este istoria clipei, or, intenția noastră este ca cele 11 capitole ale cărții să rămână în biblioteci, înfățișând o comunitate, vreme de aproape şapte ani, din 15 septembrie 2015, până în 7 martie 2022. Albumul foto din final depășește această perioadă, înfățișând, selectiv, personalități de anvergură, oaspeți ai Aradului, în perioada 2004-2020. Un alt proiect este reprezentat de Simpozionul Internațional CULTURĂ ȘI CIVILIZAȚIE CHINEZĂ. DIALOGURI ROMÂNO-CHINEZE, ediția a VII-a, precum și de cartea cu același nume, volumul al V-lea”, a punctat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.
Trimite articolul
XBaba cloanta si majoretele!