Autorităţile de sănătate publică din Arad şi HORECA au avut o iniţiativă unică în ţară, menită să sprijine campania de vaccinare anti-COVID-19, prin care localurile cu cel puţin 90% dintre angajaţi imunizaţi ar fi fost declarate şi semnalizate la intrare “sigure pentru clienţi“. Parteneriatul dintre cele două părţi a fost lansat în luna aprilie, însă de atunci nu s-a întâmplat absolut nimic. Niciun local nu a fost semnalizat ca fiind “sigur”, iar asta probabil pentru că nu s-a reuşit vaccinarea angajaţilor într-o proporţie atât de mare cât a fost convenită.
Nicio solicitare
Conform parteneriatului, DSP ar fi eliberat, la cerere, nişte autocolante care ar fi purtat mesajul “sigur pentru clienţi”, însă doar la cererea administratorilor de localuri, care ar fi trebuit să facă dovada vacinării angajaţilor.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş, ne-a declarat că în toată această perioadă nu a fost depusă nicio solicitare de la vreun administrator de restaurant, cafenea sau alt tip de local, pentru obţinerea dreptului de afişare a mesajului care ar avea menirea să-i liniştească pe clienţi şi să-i încurajeze să aleagă doar locurile “sigure“ pentru a-şi petrece timpul.
De la dorinţă la putinţă
În luna aprilie, la iniţiativa Prefecturii Arad, reprezentanţii DSP şi ai HORECA s-au întâlnit pentru discuţii privind susţinerea campaniei de vaccinare, pentru a fi cuprinşi câţi mai mulţi angajaţi din domeniul ospitalităţii. La acel moment, activitatea HORECA era afectată de restricţii impuse de autorităţi.
“Ne dorim să devenim primul judeţ care să deschidem HORECA. Acolo unde se va depăşi gradul de vaccinare de 90% în rândul angajaţilor, vom semnaliza locaţia ca locaţie sigură, cu sigla HORECA şi cea a Direcţiei de Sănătate Publică Arad”, declara, la vremea respectivă, Horea Timiş.
Ulterior, activitatea HORECA a fost reluată şi astfel interesul pentru vaccinare şi pentru a afişa un mesaj încurajator pentru clienţi a scăzut.
Joacă sigur
În afara acestei iniţiative, câţiva patroni din municipiu şi-au listat autocolante cu un mesaj de susţinere a campaniei de vaccinare. De exemplu, reprezentanţii unor săli de jocuri de noroc au scris pe stickere “Jucăm resposabil! Ne vaccinăm!”.
Trimite articolul
XAșa și dacă ești vaccinat .nu mai poți face covid-19.. sau nu mai poți transmite boala??ce ii sigur in trun astfel de local ..persoanele vaccinare s-au vaccinat pentru a nu mai face o formă gravă a boli..deci in concluzie ce ii sigur într-un astfel de local ..daca îs ne vaccinat pot sa fiu infectat de unu care ii vaccinat ,șisă fac o formă gravă.. deci ii concluzie praf in ochii..dar totuși trăiască incultura Romaneasca.
-
Da, de 15 ori mai putine transmisii, de 15 ori mai putine spitalizari, de 15 ori mai putine decese.
Dar noi in continuare gasim cele mai penibile scuze pentru “antivaccinisti”.
de rasul curcilor e ca la mall te controleaza de vaccin nevaccinatii 🙂
Slava Lui Dumnezeu! Bine ca nu li s-au impus unor oameni nevinovati niste abuzuri neconstitutionale.
Nu va vaccinati, nu umpleti gropile pe care mai marii lumii le-au pregatit pentru voi!
De faptul că sântem needucați, o știe toată lumea, dar am ajuns și țara proștilor unde se impune o regulă generală valabilă doar pentru prostime. Aparatul de stat, bugetarii nu sânt obligati să se vaccineze, doar să dea amenzi…
Păi, în cazul ăsta, nu le rămâne decât să se afișeze: “Local nesigur, cu angajați nevaccinați!”.
-
Corect!
SALUTARE OAMENII BUNI SA NU VA VAXXINATI SI CA NU E BINE CU VAXXIN BINE CA NU A IMPUS LEGEA OFICIALA SI CU CREATORI INANTE NOI SINTEM SUFLETE PURE ASA CA SA NU FACETI VAXXIN
-
:))))))))) ma da prost esti
Nu este legal sa obligi angajatul sa se vaccineze! Nu este legal pentru un angajator sa cunoasca situatia medicala a angajatilor. Legile sunt foarte clare si foarte logice. Angajatorii au obligatii se a respecta norme sanitare pe care nu le respecta. De ce incercati sa faceti tot timpul altceva decat ceea ce trebuie, e firesc si e normal?
Nebunie!
Guvernanții au timp de prostii. Nu avem cum să ajungem la restaurante, ne cad rotile pe drumurile publice.