Contractul pentru lucrările de reabilitare a exteriorului clădirii Teatrului Clasic „Ioan Slavic” nu a fost încă semnat, ofertele depuse de către diferite companii sau asociații de companii din România și Italia fiind încă în deliberare. Cu toate acestea, Primăria se pregăteşte de etapa a doua a proiectului de reabilitare a clădirii – reabilitarea interioară. În acest sens, municipalitatea a lansat licitaţia pentru atribuirea contractului pentru servicii de elaborare a proiectului tehnic şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru perioada lucrărilor.
De menţionat că lucrările de reabilitare a părţii exterioare – faţade, învelitoare şi tâmplărie de exterior – sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional şi trebuiesc finalizate până cel târziu pe 31 decembrie 2021, până atunci fiind aprobată durata de execuţie conform contractului de finanţare.
Lucrările din interior
Conform temei de proiectare, studiul de fezabilitate propune, în ceea ce priveşte lucrările de rezistenţă şi consolidare, următoarele intervenţii: demolarea planşeului peste subsol şi a structurii de subsol în zona sălii de spectacole, consolidarea planşeului de la pod, pentru ştăngi şi trape, consolidarea peretelui semicircular în zona lojelor, a celor de la casa scării, a celor de la subsol şi a pereţilor scenei sălii mari, mutarea instalaţiilor şi refacerea bolţilor şi a arcelor degradate etc.
Modificări la sala mare
În ceea ce privește sala mare de spectacole, se propun lucrări precum reamenajarea spațiilor de sub scenă, reparații la nivelul pereților, tavanului, boltelor și a decorațiunilor aurite de la arcade, înlocuirea tapiseriei pereților și lojilor, schimbarea pardoselilor de mochetă, înlocuirea scaunelor cu unele speciale pentru săli de spectacole, automatizarea pasarelei de la scenă. De asemenea, la nivelul lojelor vor fi înlocuite sau reabilitate tâmplăriile, pardoselile, pereţii şi scaunele. În total, vor fi achiziţionate 600 de scaune de tip fotoliu de pluş pentru teatru. De asemenea, în sala mare vor fi montate şi podiumuri pentru auditoriu, care să dea posibilitatea realizării unei săli de spectacole cu sau fără diferenţă de nivel între scenă şi sală.
Costurile proiectului
Câştigătorul licitaţiei va avea la dispoziţie opt luni de la emiterea ordinului de începere pentru realizarea proiectului tehnic, urmând să ofere servicii de asistenţă tehnică constructorului din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor până la momentul semnării procesului verbal de recepţie la terminarea lucrării. Câştigătoare va fi oferta cu cel mai bun raport preţ-experienţă-metodologie de prestare. Doar pentru proiect şi asistenţă tehnică, Primăria va plăti până la 840 de mii de lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!