Desfăşurat sub președinția ÎPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, examenul a constat în susţinerea a două probe: scris şi oral. În cadrul probei scrise, candidaţilor li s-au evaluat cunoştinţele din domeniul administrativ-bisericesc, drept canonic şi legislaţie, pastoral – misionar şi social, catehetic, mass – media şi activităţi cu tineretul, economic – financiar şi patrimonial. Proba practică a constat din examinarea cunoştinţelor de tipic şi liturgică, muzică bisericească, omiletică şi catehetică.
Valabilitatea examenului de capacitate preoţească este de 2 ani pentru cei care au obţinut cel puţin media 9.00, iar pentru cei care au obţinut media sub 9.00 este de un an. În acest timp, absolvenţii vor putea participa la concursurile de ocupare a unui post clerical în cadrul Arhiepiscopiei Aradului.
Trimite articolul
XDa’ cum dracu nu!
Nu pot să cred că, nici măcar unul n-a fost prins copiind, sau cu jalba!
Statul roman nu trebuie sa le plateasca acestor indivizi salariul iar daca vor sa construiasca biserici nu ii opreste nimeni , dar fara bani de la stat.
Cu banii dati pe biserici in 32 de ani s ar fi construit sute de spitale,acum erau de folos,sa imi spuna cineva la ce sint de folos acum in pandemie aceste biserici.
Statul trebuie sa schimbe destinatia acestor cladiri acolo unde nu mai vine nimeni la slujba,in foarte multe locuri,mai precis in cele mai multe locuri,in ceva util pentru societate asa cum s a facut in Belgia(800 de biserici si au schimbat destinatia).
Nu știam de ce a crescut cursul la euro !
10 posturi, 10 candidați! Mai mulți nici nu aveau voie!