Edilul a precizat că s-au făcut paşi importanţi în perspectiva preluării Cetăţii, subliniind că aceştia se datorează şi implicării societăţii civile. I-a avut, astfel, alături la conferinţa de presă pe Livius Ioja şi Ladislau Boroş – de la Asociaţia Cetatea pentru arădeni.
„În interiorul protocolului Ministerul se obligă să permită accesul specialiştilor în Cetate pentru a realiza studiile necesare, pentru a şti ce trebuie făcut în interiorul acestei Cetăţi – de la infrastructură până la patrimoniu”, a punctat Falcă una dintre noutăţile acestui protocol.
Care sunt paşii următori?
„Am invitat reprezentanţii Falcultăţii de arhitectură de la Timişoara să prezinte toate fazele următoare”, a declarat primarul. Se va organiza şi o dezbatere publică pe această temă, s-a mai subliniat în conferinţă.
Acesta a spus că, în primul rând, se intenţionează organizarea unui concurs de idei şi de soluţii care „ne dă direcţiile viitoare”. Concursul se doreşte a fi internaţional. În faza a doua se vor face proiecte tehnice pentru reabilitarea anumitor construcţii, respectiv organizarea de concursuri pentru altele.
Cât despre mutarea unităţii militare în Gai, Gheorghe Falcă a precizat că administraţia locală şi-a îndeplinit toate condiţiile solicitate de minister. În anul care vine, administraţia locală va aloca aproximativ 7,5 milioane euro pentru ca Unitatea Militară Gai să poată fi folosită de armată.
Citiți principiile noastre de moderare aici!