Domnule prim-vicepreşedinte, chiar de sfintele sărbători pascale am avut parte de inundaţii în zonele sudice ale ţării…
A. Ţolea: Mai precis în Teleorman, judeţ pe care vicepremierul Dragnea l-a condus efectiv şi nemijlocit în ultimii 12 ani de zile. Fireşte, ne exprimăm compasiunea şi solidaritatea faţă de toţi cetăţenii din aceste zone care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor, dar nu putem trece cu vederea faptul că, vreme de trei mandate, vicepremierul Dragnea a fost preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman şi nu a construit niciun dig şi nu a luat nicio măsură ca să preîntâmpine astfel de catastrofe în care au murit oameni nevinovaţi şi s-au distrus bunuri materiale. Mai grav, pentru a mai repara din imaginea şifonată a guvernului în urma accidentului aviatic din Apuseni, premierul Ponta împreună cu vicepremierul Dragnea au înfiinţat un Centru de comandă în Palatul Victoria care, iată, şi-a dovedit din plin ineficienţa. Cu un aer de exploratori profesioniști, Ponta şi Dragnea se plimbau cu barca, după trecerea valului de inundaţii, pe străzile unor localități din Teleorman, dând dovadă de o nepăsare ieşită din comun faţă de cetăţenii suferinzi. Iată că, dacă n-au ridicat diguri în calea apelor, au ridicat ziduri de nepăsare faţă de interesele și necesitățile cetăţenilor…
La ce vă referiţi în mod concret?
A. Ţolea: Tandemul socialist Ponta-Dragnea nu produce altceva decât suprataxe şi supraimpozite care, alături de accizarea combustibililor, ruinează starea materială a cetăţenilor şi sufocă economia privată, care încearcă să-şi revină după recenta criză economică mondială. Dovedind o iresponsabilitate ieşită din comun, guvernarea socialistă propune soluţii dintre cele mai aberante. În vreme ce Dragnea, în loc să facă diguri pentru protejarea oamenilor din Teleorman, propune o autostradă către Alexandria, Ponta se ascunde după zidurile Ministerului Apărării, punând într-o situaţie delicată atât poziţia noastră de ţară euro-atlantică, cât şi instituţiile care veghează asupra siguranţei naţionale. Diplomaţii străini stau şi se întrebă încotro se îndreaptă România sub actualii guvernanţi şi de ce se teme primul-ministru al ţării de propriile servicii secrete. Astfel, ajungem la un alt zid pe care guvernanţii socialişti îl ridică în jurul baronilor locali culpabili, ca Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Oprişan, Cosma, Duicu etc.
Pentru ce ar ridica aceste ziduri ?
A. Ţolea: Cu scopul de a sta în calea justiţiei. Amintiţi-vă de „marţea neagră” şi de pericolul ca această iniţiativă legislativă să fie introdusă în orice clipă în Parlament de către majoritatea socialistă care îl domină. Pe de altă parte, este şi un zid prin care actualii guvernanţi încearcă să-şi pună la scut averile – de cele mai multe ori dobândite ilegal – de furia cetăţenilor de rând, din ce în ce mai săraci, mai bolnavi şi mai greu de stăpânit. Aşa s-au ridicat şi castelele medievale, iar actuala burghezie socialistă a învăţat din istorie acest lucru. Guvernul Ponta se împrumută cu 45 de milioane de euro pe zi de pe pieţele externe, împovărându-i pe români peste măsură de mult. Iar banii nu se îndreaptă către investiţii în economie, care să producă şi locuri de muncă, ci fac popas în buzunarele clientelei de partid, în plata celorlalte arierate, ba chiar şi în pensii şi în salarii, deoarece proasta guvernare socialistă este foarte departe și de ceea ce trebuie să însemne o bună colectare la bugetul de stat. Cu alte cuvinte, zidurile pe care actualii guvernanţi le ridică nu sunt în folosul cetăţenilor, ci tocmai împotriva intereselor acestora.
În opinia noastră, singurele soluţii viabile pentru ieşirea din impas sunt: reducerea fiscalităţii, stimularea investiţiilor şi crearea de locuri de muncă. Fireşte, aceste măsuri nu fac parte din panoplia socialiştilor, ci din a partidelor din dreapta eşichierului politic românesc şi european.
Citiți principiile noastre de moderare aici!