Tratament şi pentru psihic, nu doar pentru fizic. Asta propune Direcţia de Sănătate Publică pentru bolnavii de Covid-19. În colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad şi cu Spitalul Judeţean Arad, a fost semnat un protocol pentru ca toţi arădenii care au fost bolnavi şi trataţi de Covid-19 şi care sunt izolaţi la domiciliu să beneficieze de consult şi consiliere psihologică. 20 de psihologi din Arad se vor ocupa de acest program. „Izolarea la domiciliu post-Covid este o traumă psihologică de care vrem să ne ocupăm şi care ţine de sănătatea publică”, a declarat Horea Timiş, directorul DSP Arad. Vorbim aici de sute de arădeni care au fost găsiţi infectaţi cu noul virus, care au fost trataţi în spitalele din Arad şi care, acum, se află în izolare la domiciliu post-tratament. Pentru că trebuie specificat faptul că, odată externaţi, pacienţii trebuie să se autoizoleze două săptămâni de zile pentru a fi siguri că au scăpat de virus şi că nu pot transmite boala.
Consilierea psihologică pentru aceşti arădeni este necesară prin prisma faptului că, potrivit declaraţiilor doctorului Adrian Wiener, pacienţii infectaţi cu noul coronavirus se simt stigmatizaţi.
Specialiştii spun că există din ce în ce mai mulți oameni deprimați, speriați, însingurați au nevoie de psihologi pentru a face față valului de anxietate și tulburare. Iar unii dintre cei mai afectaţi sunt cei din prima linie, medici, poliţişti, jandarmi, care se simt uneori copleşiţi de responsabilitate şi de stresul la care sunt supuşi.
Trimite articolul
XDAR PT CEI INTERNATI IN MIZERIE,GANDACI,SOARECI SI 5 IN SALON,DE CE NU ESTE PSIHOLOGIE ORI REZOLVARE?DE CE?sa traiti binee-IN ROMANIKA…votam sigur schimbarea hotilor si a pensiilor speciale,pe cand ALTII-MOR de foame-O R D I N A R I L O R !!!