Biblioteca digitală a publicațiilor culturale a fost creată pentru a contribui la accesarea mai largă a rezultatelor cercetărilor istorice și arheologice, desfășurate de specialiștii români din aceste domenii. Acum, când toată lumea trebuie să stea în casă, Complexul Muzeal Arad a publicat, pe platforma amintită, zeci de volume editate de către instituția arădeană de-a lungul timpului.
De la cărți pentru cei mai mici dintre arădeni, cum ar fi „Alfabetul micului arheolog” – volum coordonat de Adelina Stoenescu și apărut în 2018, cărți de bucate tradiționale, precum „Cea mai bună rețetă de la bunica / Najlepsi recept starej mami” – volum coordonat de Elena Rodica Colta și tradus în slovacă de Maria Stefankova, până la volume de istorie, cum ar fi „Secolul al XIII-lea pe meleagurile locuite de către români”, editată de Adrian Andrei Rusu în 2006, volume de arheologie, cum ar fi „Ghioroc Balastiera Vest – o așesare neoligică în Bazinul Mureșului Inferior” – volum realizat în 2015 de Victor Sava, Anamaria Tudorie și Mihaela Savu, sau volume de artă, precum „Sever Frențiu – Perioada arădeană”, pus cap la cap de muzeograful Adriana Pantazi în anul 2001.
În total, pe platformă sunt disponibile în jur de 80 de cărți, cataloage sau pliante realizate de echipa Complexului Muzeal Arad în ultimele decenii, iar treptat vor fi încărcate și altele. Acestora li se adaugă alte sute de volume publicate de alte muzee și instituții culturale din toată țara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!