Mod de preparare: Pulpele se spală, se șterg, se crestează în pătrățele, se așează într-un vas în care se presară piper alb, delikat, sare – se lasă 30 minute ca condimentele să pătrundă în carne. Apoi se toarnă vinul și se lasă la marinat cam 3 ore. Din grăsime topită se obțin jumăruțe, unsoarea se folosește pentru pulpe. Pulpele pregătite se pun într-o tavă împreună cu vinul folosit la marinat, se mai adaugă unsoare, tava se acoperă cu folie și se pune la cuptor. Când carnea devine moale, se depărtează folia și se lasă la cuptor pentru a se obține culoarea aurie a pulpelor (pielea de pe pulpe devine un pic crocantă).
Cartofii în coajă spălați se fierb în apă sărată, ceapa se rade pe răzătoare mică, zeama se lasă la scurs. Ulterior se călește (nu se prăjește), cartofi tăiați rondele se pun în ceapă, se adaugă sare, piper după gust, se adaugă jumătuțele.
Varza se taie fideluță. Dressingul de 200 ml se pune la fiert, la clocot se adugă varza și se amestegă bine (se mai pot adăuga după gust ingredientele folosite la dressing).
O rețetă de la Ana Gros din Nădlac
Citiți principiile noastre de moderare aici!