ARAD. De câteva săptămâni, utilajele au început să pună la pământ pereţii fostei fabrici Tehnometalica Arad. Clădirile sunt situate pe strada Andrei Şaguna, iar prima bandă a şoselei, pe care se parca, este închisă din cauza lucrărilor.
Fabrica este una dintre „mândriile” din regimul comunist, însă în ultimii ani aici nu s-a mai produs nimic. De altfel, şi în registrul firmelor activitatea cooperativei meşteşugăreşti „Tehnometalica SCM” era doar de „închiriere şi subînchiriere a bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”. Aici funcţionau câteva firme mici, dar şi un magazin de mobilă second-hand.
Starea clădirilor era foarte degradată, iar pentru derularea unor activităţi noi ar fi fost necesare investiţii majore. În acest context, proprietarul imobilelor a decis să le demoleze. Este vorba de compania Wini Imobili, care în Arad mai are în portofoliu şi centrul comercial Ziridava.
Contactaţi de Jurnal Arădean şi Aradon, reprezentanţii companiei nu au dorit să dezvăluie informaţii cu privire la investiţiile pe care le au în vedere pe terenul fostei fabrici.
„În acest moment, nu avem niciun comentariu de făcut cu privire la ce va fi acolo. Imediat ce avem informaţii de dat publicităţii, acestea vor fi prezentate”, ne-a răspuns unul dintre manageri, Mihai Corlea.
Având în vedere specificul companiei, care are în portofoliu în ţară atât spaţii comerciale, cât şi clădiri de birouri, se poate specula că destinaţia acestui teren va fi fie pentru comerţ, fie pentru spaţii de închiriat.
Deocamdată, la Primăria Arad sunt depuse documentaţii doar pentru demolarea imobilelor. Astfel, Primăria a emis autorizaţiile de desfiinţare în luna februarie, după ce în toamna anului trecut a emis certificatul de urbanism pentru “demolare clădiri producţie şi birouri”.
Recent, proprietarii au mai solicitat Primăriei Arad şi aprobarea împrejmuirii locului, după demolarea clădirilor, fără a preciza ce intenţii au.
Vânzarea, în CLM
Terenul respectiv, situat într-o zonă râvnită şi scumpă a oraşului, a fost cândva al municipalităţii şi a făcut obiectul unor scandaluri în Consiliul Local, la momentul vânzării. În 2007, executivul Primăriei le propunea consilierilor împuternicirea primarului pentru semnarea contactului de vânzare-cumpărare, la un preţ de 36 de euro pe metru pătrat. Unii consilieri au considerat preţul ca fiind prea mic şi s-au opus, dar proiectul a trecut. De altfel, municipalitatea nu avea altă soluţie decât să vândă terenul aferent acelor clădiri, pentru că proprietarul a dat în judecată Primăria şi a câştigat.
Citiți principiile noastre de moderare aici!