Poliția de Frontieră anunță că joi, 21 mai, începând cu ora 06:00, la graniţa româno-ungară sunt deschise zece puncte de trecere a frontierei, atât pentru traficul de autoturisme şi persoane, pentru efectuarea formalităţilor specifice pe sensul de intrare/ieșire în/din ţară și cu respectarea măsurilor dispuse pe linie de sănătate publică din cele două state.
Care sunt cele zece Puncte de Trecere a Frontierei deschise? Este vorba despre P.T.F. Petea – judeţul Satu Mare; P.T.F. Urziceni – judeţul Satu Mare; P.T.F. Borş – judeţul Bihor; P.T.F. Vărșand – judeţul Arad; P.T.F. Nădlac I – judeţul Arad; P.T.F. Nădlac II – judeţul Arad și P.T.F. Cenad – judeţul Timiş, aceste Puncte de Trecere a Frontierei au fost deschise și până acum tranzitului, și despre P.T.F. Valea lui Mihai – judeţul Bihor, P.T.F. Salonta – judeţul Bihor și P.T.F. Turnu – judeţul Arad, redeschise de astăzi tranzitului de persoane.
Joi dimineața,la ora 09:00, aplicația Trafic Online a Poliției de Frontieră arăta faptul că la frontiera Turnu era deschisă o arteră de control pe sensul de intrare în țară, timpul de așteptare fiind de 10 minute, la fel și la Vărșand. La frontiera Nădlac I, aplicația indica 50 de minute, timp de așteptare pentru a ajunge la control.
De asemenea, Poliția de Frontieră mai anunță că frontiera Nădlac II va fi tranzitată, pe lângă automarfare, și de microbuze și autocare cu persoane, nu însă și de persoane care se deplasează cu autoturismele personale la acest punct de trecere a frontierei: „Tot pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră şi pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu se deplasează cu mijloace de transport personale, începând cu aceeași dată și aceeași oră, sunt operaționale pe teritoriul Ungariei, în regim permanent, două culoare de tranzit pentru transportul persoanelor cu microbuze / autocare, cu intrare în România prin P.T.F. Nădlac II – Autostradă şi P.T.F. Borş”.
Așa cum știți, intrarea în România se face cu “respectarea condiţiilor legale dispuse în contextul pandemiei, respectiv controlul specific la intrarea în țară, completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă, după caz, carantină instituţionalizată”.
“Pentru informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional dar şi pentru evitarea timpilor mari de așteptare de la granița dintre România și Ungaria, facem apel către cetățeni să consulte comunicatele oficiale și aplicaţia Trafic on-line la adresa: http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.”, recomandă Poliția de Frontieră.
Trimite articolul
Xtoti traficantii la treaba !!!!