„Dintr-un oraş industrial, cu zeci de mii de locuri de muncă, Aradul a ajuns unul al mall-urilor, o piaţă de desfacere, cu o dezvoltare precară, bazată pe nişte firme care exploatează mâna de lucru şi lasă impresia că la orice oră sunt gata să-şi strângă lucrurile şi să plece în altă parte. Avem, în schimb, datorii imense, acumulate de zece ani încoace, de către o administraţie care face lucrări scumpe şi proaste, neavând altă preocupare decât sifonarea banului public, în interesul unor grupuri şi al clientelei de partid. Se fac proiecte megalomanice, studii de fezabilitate care nu vor fi puse niciodată în practică, pentru ca firmele de casă să-şi umfle conturile. Pentru că din bani europeni nu se poate fura, s-au făcut proiecte pe bani europeni sub 20% din total, restul fiind realizate prin împovărarea cetăţenilor cu credite pe care le vor plăti mai multe generaţii”, spune Mircea Purcaru.
Purcaru: Dupa 25 de ani, inotam in datorii
ARAD. Preşedintele PC Arad, Mircea Purcaru, se declară „întristat” de „bilanţul” Aradului după 25 de ani scurşi de la revoluţie. Din păcate, spune el, Aradul, ca promotor al revoluţiei, după Timişoara, avea toate şansele să devină cunoscut în toată Europa şi, pe baza notorietăţii şi aşezării geografice, să devină unul dintre cele mai dezvoltate oraşe ale României.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Mapamond
O rezoluție care reafirmă legitimitatea președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, nu a reușit să obțină suficient sprijin pentru a fi adoptată luni în Rada Supremă, parlamentul ucrainean, informează dpa.
Local
Începând de marți, 25 februarie 2025, Primăria Municipiului Arad, prin intermediul operatorului contractat în acest scop, va demara lucrările pentru amplasarea insulelor ecologice digitalizate în 25 de locații din zona Calea Aurel Vlaicu. Lucrările sunt estimate să se realize pe durata următoarelor două săptămâni.
UT Arad
Antrenorul UTA-ei se plânge de jucători, deși a spus că are un lot mai bun decât anul trecut.
2
România
Miniștrii Agriculturii din Ungaria, Slovacia, România și Bulgaria au cerut Comisiei Europene să reintroducă cotele anterioare crizei, la expirarea actualelor măsuri comerciale care vizează produsele agricole din Ucraina, potrivit unei postări pe rețeaua X a ministrului ungar al Agriculturii, Istvan Nagy, transmite Interfax, citați de Agerpres.
Citiți principiile noastre de moderare aici!