În opinia sa, tinerii ar trebui să fie mult mai bine informaţi pe această temă, pentru a participa la exerciţiul democratic al exprimării votului. „Dincolo de posibilitatea unui câştig financiar ocazional, tinerii din municipiu şi judeţ ar putea să se familiarizeze, cât de cât, cu ceea ce înseamnă alegerile. Ar fi un câştig şi pentru comunităţi, care ar şti că voturile lor sunt numărate de către oameni neafiliaţi niciunui partid, nedispuşi să închidă ochii la posibile tentative de fraudare.
În judeţ, de regulă, primarii sunt cei care îşi aleg, la fiecare tur de scrutin, preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare, ştiind că aceştia sunt doar scriptic neafiliaţi vreunui partid. De fapt, ei sunt afiliaţi primarilor, adică partidelor din care fac parte aceştia. De fiecare dată înainte de vreun scrutin, cu mare greutate se găsesc persoane competente care să îndeplinească rolul de preşedinţi sau locţiitori. Cred că acest lucru se întâmplă tocmai pentru că mulţi tineri din localităţile judeţului nu ştiu că s-ar putea înscrie, pentru că nu-i anunţă nimeni, fiindcă, aşa cum spuneam, primarii au interesul să-şi impună oamenii oamenii lor.
Responsabil din partea lor ar fi să popularizeze cât mai intens, prin mijloacele de care dispun, cine, în ce condiţii poate să se înscrie. Cu cât mai mulţi s-ar prezenta, cu atât mai mari ar fi şansele ca alegerile să se desfăşoare corect”, spune Purcaru. Partidul Conservator îi îndeamnă pe tineri să se înscrie în număr cât mai mare, ei, care nu fac politică, fiind primii interesaţi să contribuie la desfăşurarea unor alegeri corecte
Citiți principiile noastre de moderare aici!