Prim-vicepreşedintele ALDE Arad, Mircea Purcaru, crede că, în ciuda conflictului deschis între copreşedinţii Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu, nu există pericolul ruperii ALDE, iar divergenţele dintre cei doi se vor rezolva. „Părerea mea este că totul a pornit de la deficienţele de comunicare, atât între cei doi cât şi cu organizaţiile din teritoriu în pregătirea congresului. În mod oarecum de înţeles, atât foştii lideri PC cât şi cei ai fostului PLR din teritoriu au încercat să se poziţioneze cât mai favorabil în perspectiva definitivării fuziunii, care aduce cu sine dispariţia principiului parităţii ca argument pentru ocuparea unor funcţii. Din păcate, în unele cazuri s-au încercat lovituri de forţă pentru preluarea totală a conducerii filialelor, cu încălcarea flagrantă a prevederilor protocolului. Aceste disensiuni s-au propagat, în cele din urmă, la centru, dar sunt convins că se vor rezolva”, spune Mircea Purcaru. Tocmai de aceea, este de părere liderul arădean, era necesară organizarea congresului: „ ALDE Arad consideră statutară convocarea congresului, chiar dacă sunt voci care apreciază că termenul este prea scurt, protocolul de fuziune nefixând un termen limită. Cred că, aşa cum s-a rezolvat problema la Arad, se poate rezolva şi la celelalte organizaţii judeţene, iar la ora congresului nu vor mai fi disensiuni nici la nivel central. Nimeni nu este împiedicat să candideze, indiferent că provine din PC sau PLR, contând doar argumentele pe care le va avea în faţa delegaţilor. Chiar dacă, teoretic, o filială judeţeană decide înainte pe cine va sprijini, de facto nimeni nu poate controla votul fiecărui delegat în parte”. „Repet, nu cred că ALDE se poate rupe, iar Tăriceanu şi Constantin vor găsi împreună soluţii. Mai ales că atât unul cât şi celălalt au declarat că, orice s-ar întâmpla în interiorul partidului, ALDE va sprijini în continuare Guvernul Grindeanu”, a mai declarat Mircea Purcaru.
Purcaru: nu se rupe ALDE!
Purcaru: nu se rupe ALDE!
Disensiunile între Tăriceanu şi Daniel Constantin, cauzate de comunicarea proastă.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Ştiri sportive
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, luni seara, că va ataca decizia Comisiei de apel a UEFA în cazul incidentelor de la meciul cu Kosovo în funcţie de motivare, el subliniind că adversarii nu au fost sancţionaţi pentru părăsirea terenului de joc.
Local
Când pasiunea creează emoții, iar emoțiile cresc pasiunea, ceea ce rezultă nu poate fi decât ceva excepțional. Mihai Săcui a inventat practic “Casa Pianului-Jacques Faix”, oferind Aradului un reper, iar arădenilor un model de urmat.
Local
Documentul se poate obține foarte ușor, chiar prin solicitare online, în termen de șapte zile.
Advertorial
Odată cu digitalizarea și modernizarea proceselor fiscale, companiile din România încep să se adapteze cerințelor fiscale mai riguroase și tehnice impuse de ANAF. Un exemplu în acest proces este declarația SAF-T, cunoscută și sub numele de Declarația 406.
România
Luni seara, 25 noiembrie, câteva sute de tineri s-au adunat în Piața Universității din București pentru a protesta împotriva lui Călin Georgescu, candidat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.
9
România
Turul întâi s-a încheiat cu o surpriză de proporții pentru mai toată lumea. Lupta în turul al doilea se va purta între independentul pro-rus Călin Georgescu și USR-ista pro-europeană Elena Lasconi. Câți români au votat, ce județe au excelat la prezență, care au fost codașele, unde a câștigat fiecare dintre principalii candidați și cine este marele pierzător al scrutinului de duminică?
1
UT Arad
Arădenii au condus cu 1-0, prin golul lui Fabry, dar nu a fost de ajuns, oltenii câștigând cu 2-1.
3
Citiți principiile noastre de moderare aici!