ARAD. Comitetul Executiv al PC a dat undă verde începerii negocierilor cu Partidul Liberal Reformator în vederea unei fuziuni, mişcare previzibilă din momentul în care cele două partide au decis să funcţioneze ca grup unitar în Parlament. Preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, admite că se intenţionează realizarea fuziunii, dar precizează că, deocamdată, nu s-a ajuns la negocieri, fiind vorba doar despre discuţii, până la momentul testării opiniilor din teritoriu. Preşedintele PC Arad, Mircea Purcaru şi liderul municipal al PLR Arad, Ionel Ciupe, sunt de părere că, realizată cu acceptul filialelor, fuziunea este benefică.
Ionel Ciupe, PLR Arad
„Apreciez faptul că preşedintele Călin Popescu Tăriceanu procedează ca un liberal adevărat, aşteptând ca decizia să vină din teritoriu spre centru. Pentru că voturile, la alegeri, vin din toată ţara şi este foarte important ca organizaţiile să sprijine iniţiativa. După părerea mea, pe scena politică românească se simte nevoia unui al treilea partid politic puternic, între PSD şi PNL. Un partid cu adevărat liberal. Noul partid, care ar putea să se numească- de pildă- Partidul Liberal Umanist- ar putea să câştige, în 2016, în jur de 20%. Problema fuziunii se dezbate deja în organizaţiile PLR din judeţ, iar mesajul, favorabil, cred eu, va fi transmis la centru, pentru ca, în două- trei săptămâni, în cadrul Comitetului Naţional Executiv, să fie analizate toate mesajele din teritoriu. Pe plan local, mă bucur că Mircea Purcaru şi cu mine avem relaţii bune, fiind, cum am spune, compatibili, prin faptul că amândoi suntem oameni de afaceri”.
Mircea Purcaru, PC Arad
„Şi PLR şi PC sunt partide de centru-dreapta, iar apartenenţa la coaliţia de guvernare aduce echilibrul atât de necesar României la ora actuală. Fuziunea dintre PC şi PLR întăreşte zona de centru-dreapta şi oferă noului partid certitudinea că va participa la viitoarele alegeri pe cont propriu, cu rezultate, cred eu, destul de bune încât fără el să nu se poată face viitorul Guvern. Părerea mea este că încă nu a venit vremea ca România să aibă guvernare eficientă strict de stânga sau strict de dreapta, aşa încât va fi nevoie în continuare de politici de centru, promovate de către un partid puternic. Aşadar, cred că fuziunea este o idee bună şi sper că acest lucru va fi înţeles şi acceptat de ambele părţi, fără să producă reacţii de orgoliu păguboase”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!