ARAD. E soare şi cald, chiar dacă suntem la mijloc de noiembrie. Dar, chiar şi aşa, ne apropiem cu paşi repezi de iarnă. Sau ea de noi. Şi iarna înseamnă zăpadă şi polei pe drumuri. Reprezentanţii autorităţilor care se vor ocupa de deszăpezirea şoselelor spun că pregătirile sunt gata, iar de acum poate veni vremea rea. Cei de la Consiliul Judeţean Arad anunţă că, anul acesta, a fost organizată o licitaţie pentru deszăpezirea drumurilor judeţene în urma căreia a fost încheiat un contract-cadru pentru patru ani de zile. Licitaţia a fost câştigată de SC Inteco Holding SRL, aceeaşi firmă a cărui patron anunţa, în urmă cu un an de zile, că vrea să scape de „povara” deszăpezirii. Se pare că, totuşi, această povară aduce cu ea şi un profit frumuşel, ţinând cont de faptul că Inteco va continua, şi în următorii patru ani, să deszăpezească drumurile judeţene.
În ceea ce priveşte pregătirile pentru iarnă, reprezentanţii CJA anunţă că o parte din cantităţile de materiale antiderapante care vor fi împrăştiate pe şosele au fost deja achiziţionate, urmând ca, pe parcursul sezonului rece, în funcţie de cât de mult material va fi împrăştiat pe şosele, să se facă noi achiziţii. În ceea ce priveşte utilajele care vor acţiona, pe sectorul Arad vor fi nouă răspânditoare cu lamă, şapte încărcătoare şi un autogreder. Pe sectorul Criş vor acţiona şase răspânditoare, cinci încărcătoare şi un autogreder. Pe sectorul Ineu urmează să iasă pe şosele şase răspânditoare, cinci încărcătoare şi un autogreder, la fel ca şi pe sectorul Lipova. În sfârşit, pe sectorul Sebiş vor acţiona cinci răspânditoare, cinci încărcătoare şi un autogreder. În total, în întreg judeţul, vom avea 32 de răspânditoare, 27 de încărcătoare şi cinci autogredere.
Dacă va fi o iarnă grea, utilajele mai sus menţionate vor împrăştia, în total, peste 7.000 de tone de sare şi nisip. „Ţinând cont de faptul că vremea este bună, nu am dat ordin de echipare pentru niciun utilaj. Nu este cazul încă. Vom echipa utilajele doar când vine vremea rea. Pentru că orice utilaj echipat înseamnă bani publici cheltuiţi degeaba”, ne-a declarat Gheorghe Stoian, administratorul judeţului.
Şi pe naţionale
În ceea ce priveşte drumurile naţionale, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, care administrează şosele naţionale din judeţul nostru, ne spun că pregătirile sunt gata şi se poate interveni oricând. Pe drumurile naţionale care trec prin judeţul nostru vor interveni, în total, 49 de utilaje, dintre care 14 răspânditoare şi şapte încărcătoare au fost deja echipate. În ceea ce priveşte aprovizionarea cu materiale antiderapante, procentual vorbind, au fost deja cumpărate 3.594 de tone de sare şi 30 de tone de clorură de calciu, reprezentând cam 55 la sută din necesarele prevăzute.
Şi autostrada
Pentru ca traficul pe autostradă să nu fie afectat de zăpadă sau polei, s-a decis ca, în această iarnă, pe sectorul Nădlac-Remetea Mare să se intervină cu 55 de utilaje, dintre care 32 se află în bazele din Nădlac şi Pecica, aferente judeţului Arad. Şi în cazul autostrăzii s-a făcut deja achiziţia de materiale antiderapante, respectiv 7.855 de tone de sare, 57 de tone de clorură de calciu şi 23 de tone de material antiderapant ecologic.
Trimite articolul
XSuna a raportari comuniste, asteptam iarana sa vina.Apropo cei de la CJA , acest articol va ramane salvat , urmeaza sa facem cofruntarea anul viitor ,ceea ce ati spus si ce sa facut.
Dupa zeci de ani de guvernare ciumata liberala,aveti impresia ca va mai crede cineva ?
comedie maxima.
dupa ani la rand in care am putut vedea nivelul pregatirii voastre( a ciumelor de toate culorile), aveti impresia ca va mai crede cineva?
in Arad nu a mai nins in adevaratul sens al cuvantului de ani de zile, si voi la primii 2 cm de zapada erati depasiti, nu se vedea nici un utilaj, primeam explicatii savante cum ca statul si neintervenitul reprezinta de fapt o regula de baza si un mare succes al firmelor de deszapezire.
“suntem pregatiti” e o notiune foarte larga. “esti pregatit” sa faci o prajitura cu mere atunci cand ai ouale, faina, merele, cuptorul, gazul, chibritul, tava de copt .
Insa de aici si pana ” a face” prajitura exista inca un mic hop.
Trebuie sa stii cum sa o faci.
Balivernele voastre sa vi le spuneti in oglinda dimineata.