Personalitatea actorului a fost apoi creionată cu date biografice, fapte, evenimente, ani, roluri, oameni şi cărţi -viaţa unui om – de Lucia Bibarţ.
Oaspetele a completat cele spuse, cu aduceri aminte, mărturii, frânturi vii de pe scenele pe care şi-a imprimat paşii, din spatele cortinei, din culise sau din sălile de spectacol.
O surpriză deosebit de plăcută s-au dovedit a fi copiii de la Şc. Gen. „Aron Cotruş” -clasa a 7-a, prof.Ana Merfi- care, deşi nu l-au văzut niciodată pe actor performând, au venit cu rolul bine studiat şi au adresat cele mai multe şi frumoase întrebări ce se pretează la un astfel de eveniment.Acestea au vizat: primul şi cel mai drag rol, tensiunea actorului în faţa publicului, relaţia cu ceilalţi actori, nevoia de a scrie etc.
Impulsionat de interesul acestora, ca şi de al puţinilor adulţi prezenţi în sală ,printre care singurul actor: Adriana Ghiniţă, Radu Cazan a povestit, cu reţinere şi umor, scene nevăzute şi neştiute de public despre actorul din lăuntrul său.
Concluzia dumnealui a fost că s-a simţit actor toată viaţa, că şi-a iubit profesia şi a reprezentat-o cum s-a priceput mai bine şi că a fost norocos să interpreteze roluri mici şi mari în companii remarcabile.
Iar cărţile?, cărţile nu sunt altceva… decât o prelungire a emoţiei actoriceşti din momentul ieşirii (pentru totdeauna!) din scenă!.
V.F.
Citiți principiile noastre de moderare aici!